Seyhan Meclisinde “Deprem” konuşuldu

Seyhan Meclisinde “Deprem” konuşuldu

Seyhan Meclisinde “Deprem” konuşuldu

Seyhan Belediye meclisinin Kasim ayi 3. oturumunda “Deprem” konusu ön plana çikti. Baskan Akif Kemal Akay oturumda yaptigi açiklamada “Deprem öncesi önlemler kapsaminda; riskli binalar için kentsel dönüsüm, çocuklari bilgilendirmek için simülatör ve halki bilgilendirici çalismalar yaparken,  deprem sonrasi için de ilk etapta ilçenin 3 yerinde geçici barinma merkezleri (Uydu çadir kentler) kurulmasi için is ve islemlerin sürdürüldügünü kaydetti.

 Seyhan Belediyesi Kasim ayi olagan meclis toplantilarinin 3. oturumunda, Meclis üyeleri Izmir’de yasanan deprem nedeniyle üzüntülerini ve bassagligi mesajlarini iletti ve Seyhan’da yapilmasi gereken çalismalara degindi. Depremin bir doga olayi oldugunu animsatan Baskan Akif Kemal Akay ise Belediyenin henüz Izmir depremi olmadan Ekim ayinda deprem öncesi ve sonrasi için planlanan önlemleri almaya basladigini kaydetti.

 

“SEYHAN’DA YAPI STOKUNUN CIDDI BÖLÜMÜ RISKLI”

Seyhan’da yapi stokunun ciddi bölümünün çok eski ve depreme dayaniksiz oldugunu animsatan Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay söyle konustu;

“Seyhan’da mühendislik hizmeti almamis yapilarin dönüsümü için bazi bölgelerde ortak çalisacagimiz Adana Büyüksehir Belediyesi ve devlet yetkilileri ile görüsmelerimiz sürüyor. Depreme dayaniksiz binalarin yenilenmesi için Kentsel dönüsüm konusunda israrciyiz. Bunun disinda bilgilendirme ve egitime önem veriyoruz. Yapici öneriler içinde yer alan çocuklarin egitimi için bir deprem simülatörü düsünüyoruz. Ev alirken, bina yaparken nelere dikkat edilmesi gerektigini halkimiza anlatacak, bilinç düzeylerini yükseltecegiz”

 

“TOPLANMA ALANI SAYISI ARTIRILIYOR”

Deprem öncesi tedbirlere büyük önem verdiklerini aktaran Baskan Akay “Ancak istemedigimiz halde deprem olursa, ardindan halkimiza en hizli ve yeterli hizmeti vermemiz için de “kötü senaryo”ya hazirlikli olmaliyiz” dedi.  Mevcutta olasi depremin ardindan halkin tehlikeli bölgeden uzaklasarak güvenli bir sekilde toplanabilecegi,  fiziksel tehlikesi bulunmayan 48 noktanin “Deprem toplanma alani” olarak tespit edildigini ve bu yerlerin Seyhan Belediyesinin resmi internet sayfasindan duyuruldugunu animsatan Baskan Akay yeni alanlarin tespiti için de çalismalarin devam ettigini söyledi. Baskan Akay söyle devam etti;

3 BÖLGEDE GEÇICI BARINMA MERKEZLERI KURULUYOR

“Deprem sonrasi için fiziksel tehlikesi bulunmayan alan sayimizi artirmak için çalismalar sürüyor. Ayrica Deprem sonrasi birisi, Seyhan Belediyesi Yasar Kemal Kültür Merkezi önündeki bos olan olmak üzere ilk etapta 3 bölgede geçici barinma merkezleri (Uydu Çadir Kentler) kuruluyor. Bu konudaki çalismalar Ekim ayinda basladi. jeneratörü, su deposu olan bir çadir uydu kent seklinde geçici barinma merkezlerimiz olacak. Buralarda sicak yemek ve her türlü ihtiyaç için altyapi hazirlaniyor.

“SEYYAR MUTFAK VE ILETISIM KONTEYNIRI DA HAZIRLANIYOR”

Çadir gibi tüm ihtiyaçlar için görüsmeler yapildi, is ve islemler sürüyor. Ayrica bu geçici barinma merkezinde her türlü saglik hizmeti verilebilmesi için altyapi hazir olacak.  Adana Emniyet Müdürlügü ile daha önce yaptigimiz görüsme çerçevesinde,  deprem gibi afetlerde iletisimin aksamamasi için Seyhan Ilçe Emniyet Müdürlügü ile birlikte iletisim konteyniri çalismamiz da sürüyor. Seyyar mutfak hazirlanmasi gibi tüm ihtiyaçlar için gerekli girisimler yapildi ve yakin zamanda istemememize ragmen, kötü senaryo için hazir durumda olacagiz.” Baskan Akif Kemal Akay’in bilgilendirmesinden sonra meclis üyeleri gündemdeki maddeleri degerlendirerek karara bagladi.