Bugün, 21 Eylül 2024 Cumartesi

Seyhan tehlike arz eden ve metruk yapıları yıkıyor

Seyhan tehlike arz eden ve metruk yapıları yıkıyor

Akay “Can ve mal güvenliği için metruk yapılar yıkılıyor”

“Ekim ayinda risk olusturan 15 tehlikeli ve metruk yapi yikildi” 

Seyhan Belediyesi Yapi Kontrol Müdürlügü’nce rutin olarak gerçeklestirilen çalismalar çerçevesinde sadece Ekim ayinda can ve mal güvenligini tehdit eden 15 metruk yapinin yikimi gerçeklestirildi.

Seyhan Belediyesi, deprem öncesi ve deprem sonrasi tedbirlere yönelik çalismalarini sürdürürken, Yapi Kontrol Müdürlügü araciligiyla da rutin olarak gerçeklestirilen çalismalarda,  can ve mal güvenligini tehdit eden tehlikeli yapilar ile genel güvenlik ve asayis bakimindan tehlike arz eden metruk yapilar yikiliyor.

 

SEYHAN’DAKI METRUK BINALAR YIKILACAK 

Yapi Kontrol ekiplerince Ekim ayi içerisinde tamamlanan çalismalarda Mithatpasa, Sakarya, Narlica Mahallelerinde belirlenen 15 metruk yapinin yikimi tamamlandi. Halen Narlica Mahallesinde tehlike arz eden metruk binalarin yikim çalismalari sürüyor. Tespit edilen metruk binalar çevre güvenligi alinarak yikilacak. Narlica mahallesindeki tespit ve yikim isleminin ardindan belirlenen plana göre diger mahallelerde de çalismalar sürdürülecek. Çalismalar çevre için tehlike arz eden metruk yapi stoku eriyinceye kadar devam edecek. 

“EN DÜSÜK SIDDETTEKI DEPREMDE BILE YIKILACAK METRUK BINALAR VAR” 

Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay Yapi Kontrol Müdürlügü’nce rutin olarak gerçeklestirilen tespit ve yikim isleminin yasanan Izmir Depremi sonrasinda hizlandirilmasi talimatini verdigini söyledi. Metruk yapilarin birçok nedenle tehlike arz ettigini kaydeden Baskan Akay su görüslere yer verdi;

“Çevreyi tehdit eden tehlikeli ve metruk yapilar, halkimizin can ve mal güvenligini de tehdit ediyor. En düsük siddetteki depremde bile yikilabilecek durumdalar. Ayrica bu yapilar genel asayis açisindan da risk tasiyor. Uyusturucu madde kullanimindan çesitli suçlarin mekâni haline gelebilen bu yerler ayrica görüntü kirliligi olusturuyor. Bu nedenle bu gibi yapilarin yikimini, 3194 sayili Imar Kanunun 39. Maddesine göre gerçeklestiriyoruz. Izmir depreminden sonra bu çalismalari hizlandirdik. Mahallelerinde bu tür çevre için tehlikeli ve metruk bina olan hemserilerimiz Belediyemize veya ilgili Kamu Kurumlarina bilgi aktarirsa bir olumsuzluk yasanmadan geregi yapilacaktir.”

 



  • Cumartesi 30.9 ° / 21.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 26.1 ° / 19 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 29.1 ° / 19.5 ° Güneşli