Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Seyhan'daki 710 sokak hayvanı kısırlaştırıldı...

Seyhan

Seyhan'daki 710 sokak hayvanı kısırlaştırıldı...

Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay’in 4 Ekim Hayvan Haklari Günü’nde müjdeledigi “Sokak Hayvanlari Bakim ve Kisirlastirma Merkezi” Kasim 2019’da açilmis ve sokaklarda yasayan kedi ve köpeklerin kisirlastirilma islemi baslanmisti. Aradan geçen kisa sürede kisirlastirma Merkezinde 710 kedi ve köpegin, kisirlastirilma islemi sorunsuz olarak tamamlandi.

 

TITIZ ÇALISMA, KISIRLASTIRMADA BÜYÜK BASARI GETIRDI

Sehir içinde kedilerin de kisirlastirilabildigi Türkiye’nin ilk ve tek kisirlastirma merkezi olan Seyhan Belediyesi Saglik Müdürlügü Sokak Hayvanlari Bakim ve Kisirlastirma Merkezi’nde gerçeklestirilen 710 kisirlastirma operasyonunda büyük basari saglandi. Kedi ve köpeklerin sokakta yasamasindan dolayi degisik hastaliklari barindirmasina karsin, gerçeklestirilen kisirlastirma operasyonlarinda hiçbir kedi ya da köpek kaybedilmedi. Titizlikle yapilan 710 operasyonun ardindan 710 sokak hayvani da sagliklarina kavusturularak Seyhan Belediyesinin besleme alanlarina yakin dogal ortamlarina birakildi.

 

“GÖNÜLLÜ HAYVAN SEVER” BELGELI VATANDASLARA MAMA DESTEGI

Seyhan Belediyesi, sokak hayvanlarinin kisirlastirma ve bakimlarinin yani sira aç kalmamalari için düzenli sekilde mama, tavuk kirintisi ve kiyma dagitiyor. Seyhan Belediyesi Saglik Isleri Müdürlügünce resmi “Gönüllü Hayvan sever” belgesi olan ve daha önce belirlenmis liste içinde yer alan vatandaslara düzenli olarak mama dagitimi yapiyor. Mamalar, Seyhan Belediyesinde kriterlere göre belirlenmis hayvan severlere dagitiliyor. Seyhan Belediyesi’nin  yilsonuna kadar en az 37,5 ton mama dagitimi yapmasi bekleniyor.

 

HAYVANLAR SOKAKTA AÇ BIRAKILMIYOR

Seyhan Belediyesi, mama dagitimi yaparken, hayvan severlerin ulasamadigi yerlerde bulunan sokak hayvanlari için de 84 noktada olusturulan besleme alanlarina mama, tavuk kirintisi ve kiyma dagitimi yapiyor.  Düzenli araliklarla ve sürdürülebilir bir planlamayla yapilan dagitimla, sokak hayvanlarinin özellikle beslenme alanlarinda ve çevresinde aç kalmamasi saglaniyor.

 

AKAY “OPERASYON YAPILAN HIÇBIR SOKAK HAYVANI ZARAR GÖRMEDI”

Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay Seyhanlinin yasam kalitesini artirmak için çalisirken, dogaya ve hayvanlara da sahip çiktiklarini söyledi. Sokak hayvanlarina mama destegi vermenin yaninda üremelerinin de kontrol altinda tutulmasinin önemine dikkat çeken Baskan Akay, Seyhan’da bulunan yaklasik 40 bin sokak hayvandan 710’unun kisirlastirilarak dogal ortamlarina birakildigini belirtti. Kisirlastirma isleminin uzmanlar tarafindan yapildigini animsatan Baskan Akay “Titiz çalisma sonucu sokak hayvanlarinin kisirlastirma islemi sorunsuz sekilde tamamlandi. En büyük mutlulugumuz operasyon yapilan hiçbir sokak hayvaninin zarar görmemis olmasidir” dedi.

Seyhan Belediyesi Saglik Müdürlügü Sokak hayvanlari bakim ve kisirlastirma merkezinde 2 Veteriner, 3 tekniker ve 5 personel bulunuyor. Merkezde günde 10 kisirlastirma islemi yapilabiliyor.  

 



  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı