Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Seyhanlı kadınlar kendi mahallelerini temizliyor!

Seyhanlı kadınlar kendi mahallelerini temizliyor!

SEYHAN’DAN KADIN İSTİHDAMINI ARTIRACAK ÖRNEK UYGULAMA

“Üreten, istihdam saglayan ve paylasan belediyecilik” anlayisiyla, sorumluluk alaninda yasayan tüm yurttaslarin yasam kalitesini yükseltecek hizmetler sunan Seyhan Belediyesi bir ilki daha yasama geçirdi.

Kadinlarin istihdam edilip sosyal güvence altina alindigi, kadinlarin temizlik konusunda evlerinde gösterdikleri titizligi yasadiklari mahallelere yansitacaklari uygulamayla, kadinlar kendi yasam alanlarinda yari zamanli çalisip, evlerini ve ailelerini ihmal etmeden sokaklarin temizligini yapacak.

 

Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, Temizlik Isleri Müdürü Selahattin Sas’la birlikte Pinar Mahallesi’nde yari zamanli temizlik görevini yapan kadinlarin çalismalarini inceledi.  Mahalle sakinlerinin uygulamayla ilgili tepkileri ve düsünceleri hakkinda bilgiler alan Baskan Akay, uygulamayi Seyhan’daki tüm mahallelere yaymayi planladiklarini söyledi. Yaptigi açiklamada temizlik ile hijyenin öneminin halk sagligi açisindan önemine isaret eden Baskan Akay, çok yönlü bir uygulamali hayata geçirdiklerini kaydetti.

 

Kadinlarin temizlik konusunda evlerinde gösterdigi titizligi, yasadiklari mahallelere de yansitacaklarina inandiklarini dile getiren Baskan Akay, “Mahallelerimizin temiz kalmasini istiyoruz. Bunu de titizlikleri nedeniyle en iyi kadinlarin yapacagini düsünüyoruz. Bu projeyle kadin istihdamini artirip, onlarin sosyal güvenceye kavusmalarini istedik. Mahallelerini de kendi evleri gibi görüp temizleyen kadin emekçilerimiz yari zamanli olarak çalisacaklar. Böylece evlerindeki isleri aksatmayip, ailelerini de ihmal etmeyecekler” diye konustu.

Çalisip, sosyal güvenceye kavusan ve ev ekonomisine katkida bulunan kadin temizlik emekçileri de memnuniyetlerini dile getirerek, Baskan Akay’a tesekkür ettiler.

 



  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı