Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Sokak hayvanları için modern barınak faaliyete geçiyor

Sokak hayvanları için modern barınak faaliyete geçiyor

Sokak hayvanları için modern barınak faaliyete geçiyor

Adana Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapimi gerçeklestirilen yeni, genis, modern hayvan barinagina tasinma çalismalari basladi. Sokak dostlari yeni modern barinakla birlikte daha iyi bir tedavi ve yasam ortamina kavusacak. Barinakta 5 ameliyathane ile birlikte modern tesisler var. Sokak hayvanlarina daha iyi hizmet vermeyi amaçlayan Adana Büyüksehir Belediyesi, 117 dönüm arazi üzerine kurulu, Türkiye’nin en modern hayvan barinaklarindan birine tasinma çalismalarina basladi.

 

BASKAN ZEYDAN KARALAR BÜYÜK ÖNEM VERIYOR

Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar’in büyük önem verdigi ve bir an önce tamamlanmasi, faaliyete baslamasi için talimat verdigi yeni barinak, bu konuda ülke genelinde örnek teskil edecek özellikler tasiyor.

 

Içerisinde kedi ve köpek evleri, 5 ameliyathane, röntgen odasi, klinik tesis, asilama tesisleri, kisirlastirma alanlari, at ve esekler için haralar, mutfak, soguk hava deposu, kafeterya, sahiplendirme ve dogal yasam alaninin bulundugu hayvan barinagina tasinma islemi tamamlandiginda sokak hayvanlari daha saglikli, daha hijyenik ve modern bir ortamda tedavi olacak. Sürekli bakim gerektiren hayvanlarin da kalacagi barinak, sokak hayvanlariyla ilgili bir çok ihtiyaca cevap verecek özellikler tasiyor.

 

DOGAL ALANLARI MEVCUT

20 yili askin süredir Balcali arkasinda 14 dönüm arazideki barinakta hizmet veren hayvan barinaginin yetersizligi nedeniyle eski Karaisali yolu Sögütlü mevkiinde 117 dönüm arazi üzerinde kurulan Sokak Hayvanlari Bakim Merkezi’nde çalismalar büyük bir hizla devam ediyor. 8 dogal yasam alanini içinde barindiran ve geçtigimiz hafta yeni yerine tasinmaya baslayan barinak, sokak hayvanlarina daha dogal bir yasam hakki taniyacak.

 



  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Salı 32.5 ° / 20.1 ° Güneşli