Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Soner Çetin amatörleri unutmadı! 320 bin TL destek sağladı...

Soner Çetin amatörleri unutmadı! 320 bin TL destek sağladı...

ukurova Belediyesi, ilçede faaliyet gösteren 67 amatör spor kulübüne toplam 320 bin TL maddi destek sagladi. 320 bin TL’lik sembolik çek Baskan Soner Çetin tarafindan Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Baskani Ahmet Bozan’a teslim edildi. Destek verilen kulüplerin 39’unu salon sporlarinda faaliyet gösterenler olusturuyor.Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezinde düzenlenen tören Çukurova Belediyesi’nin amatör sporlar konusunda çalismalarinin anlatildigi tanitim filminin gösterimi ile basladi.

 

SALON SPORLARINA DESTEKTE ÖNCÜ OLDUK

Törene katilan sporcular, hocalar ve kulüp yöneticinin yogun alkislari arasinda kürsüye çikan Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, her konuda öncü belediye olmaya çalistiklarini belirterek, “Bu konuda da öncü oluyoruz. Çukurova ilçemizde 28 futbol kulübü var. Bunun yaninda 39 salon sporlarinda faaliyet gösteren kulüp var. Bu kulüpleri nasil göz ardi edebiliriz? Özellikle pandemi döneminde büyük sikintilar yasadilar. Hocalari, aileleri büyük fedakarliklar gösterdi. Bu çocuklar için ne yapsak azdir. Burada yaptigimiz küçük bir katki. Ama niyetimizi gösteriyoruz. Biz salon sporlarina ilk destegi verelim diger belediyeler takip etsin, dedik. Bugün memnuniyetle görüyorum ki biz dogru bir sey yapmisiz” dedi.

ÇUKUROVA YENI TESISLER KAZANIYOR

Baskan Soner Çetin, Çukurova ilçesine yeni spor tesisleri kazandirmaya devam ettiklerini açikladi. Spor kulüplerinin antrenman yapabilecekleri tesisler konusunda tüm gayreti gösterdiklerini ifade eden Baskan Soner Çetin söyle devam etti:

MUZAFFER ÇINTIMAR’I ALKISLATTI

“Onun disinda çok cevval bir Gençlik ve Spor Il Müdürümüz var. Giyabinda Sayin Muzaffer Çintimar’i da alkislamanizi rica ediyorum. Tüm branslarda Adana’ya lisansli sporcu kazandirma ve tesisler kazandirma konusunda bizlerin önünü açiyor. Bu dönemde Çukurova ilçemize yeni tesisler kazandirilmasi konusunda büyük çaba içinde. Hepsinin ödenekleri çikti, ihale süreçleri devam ediyor. Adana Koop’un orada bir spor salonumuz olacak. Ayrica futbol kulüplerine de 2 stadyum müjdesi vermek istiyorum. Artik resmi maçlar için baska yerlere gitmek zorunda kalmayacaksiniz.Bunlarla da yetinmedik. Adana’da tenisçi yetistirecek bir fabrika kuruyoruz. 12 dönümlük alanda Gençlik Spor Il Müdürlügümüzle Tenis Akademisi kuruyoruz.”

 

ÇUKUROVA’NIN SULTANLARINA DESTEK ISTEDI

Çocuklugumdan beri voleybol oynadigini hatirlatan Baskan Soner Çetin, “Çukobirlik ve SASA Spor’da oynadim. Menderes Spor Salonu bizim mabedimizdi. Neyse ki salon yerinde duracak, o nostalji yasayacak. Bu arada 5 Ocak Stadinin yikilmasina çok üzüldügümü söylemeliyim. Keske yerinde kalsaydi. Adana’nin hiçbir zaman 1. Ligde kadin voleybol takimi olmamisti. Voleybol camiasi bizden çok sey bekliyordu. Geçen yil ilk kez Adana’nin ilk kadin voleybol takimi, Çukurova Belediyesi Spor Kulübü Kadin Voleybol Takimi Adana’nin gururu oldu. Hedefimiz Sultanlar Ligi. Böyle bir takim Adana’ya yakisir. Sultanlar Liginde oynamak kolay degil. Bugün dünyanin en iyi kadin voleybol ligi

Resim önizlemesi

ATATÜRK’EN EMANET ETTIGI TÜRK GENÇLIGI OLUN

Türkiye’de. Göreceksiniz sezon sonunda hep beraber bu sevinci yasayacagiz. Sizler de salona gelerek Menderes Spor Salonunda oynanan maçlarda takimimiza destek verin” seklinde konustu. Baskan Soner Çetin, çocuklara spordan vazgeçmemelerini önererek, “Hocalarinizi dinleyin, Atatürk’ün emanet ettigi Türk gençligi olun, sizden bunu istiyorum, bunu bekliyorum” ifadelerini kullandi. Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Baskani Ahmet Bozan da konusmasinda Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin’e tesekkür etti. Ahmet Bozan , “Sayin baskana futbol disi faaliyet gösteren kulüplerin sorunlari var dedigimizde kendisi olumlu yaklasti ve 2017’den bu yana salon sporlarina da destek olmaya basladi. Bunu gören diger belediyelerimizde destek olmaya basladi. Ilkinin Çukurova’da olmasi çok önemli. Ne zaman kapisini çalsak bizi geri çevirmedi. Her zaman maddi manevi destek verdi. Çünkü ilçe belediyelerinin bütçelerinin sinirli. Buna karsin yaptiklari destek takdire sayan. Bir kez daha kendilerine tesekkür ediyorum” dedi.

SONER ÇETIN’DEN “ODAM KIREÇ TUTMUYOR”

Konusmalarin ardindan sanatçi Mertcan Karsli konser verdi. Baskan Soner Çetin de Mertcan Karsli ile Odam Kireçtir Benim türküsünü seslendirdi ve salonda alkis tufani koptu. Konserin ardindan kulüpler adina ASKF Baskani Ahmet Bozan Baskan Soner Çetin’e çiçek takdim etti. Törenin sonunda Baskan Soner Çetin, 320 TL’lik sembolik çeki Ahmet Bozan’a teslim etti.

 



  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı