Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

'Su'dan sebeple dövülen kadının gözyaşları

'Su'dan sebeple dövülen kadının gözyaşları

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde komsusunun çatisindan ve avlusundan gelen su nedeniyle çikan tartismada iki kez darp edilen kadin 'Kocamdan daha bir tokat bile yemedim ama komsum ikinci kez beni dövüyor' diyerek gözyaslarina boguldu.

Odun kesme isi yapan Battal Tasdemir (52) ile evli ve bir kiz çocugu olan Gülsüm Tasdemir komsusu Nevzat C. ve esi Meral C. ile yaklasik 1 yildir su meselesi yüzünden sorun yasadigini söyledi. Tasdemir, komsulari ile evlerinin yan yana oldugunu bu nedenle onlarin çatisindan ve avlusundan akan sularin kendi evlerinin önünden geçtigini bazen bu nedenle evlerine girmekte bile zorlandiklarini belirterek, 'Bu durum nedeniyle kendilerini uyardik. Akan suyun yönünü degistirmelerini istedik. Ancak bu talebimden dolayi 2 ay önce hem kadin hem de kocasi üzerime yürüyerek beni darp ettiler. Ben de bu nedenle kendilerini mahkemeye verdim. Ancak buna ragmen akan atik suyun yönünü degistirmedikleri için ayni sorunu yine yasamaya basladik. 14 Kasim'da mahkememiz var' dedi.

Esinin sürekli odun kesmek için il il gezdigini, bu nedenle çok fazla evde durmadigina dikkat çeken Tasdemir söyle devam etti: 'Ben bunlari mahkemeye verdigim için bana iftira bile attilar. En son da ben komsuya gidiyordum bu kisi bana laf atti ben de 'atma' dedim. 'Geçen gün de bana iftira attin, böyle seyler yapma' dedim. Öyle deyince üzerime yürüdü parke tasiyla vurmak istedi ama ben çekildim. Daha sonra komsular geldi tuttular bir ara ellerinden kurtulup bana yumruk atti. Benim gözüm morardi hastaneye gittim rapor aldim. Daha sonra da ögretmen emeklisi olan bu sahis hakkinda suç duyurusunda bulundum.'

'Esim bir tokat bile atmadi komsu erkegin siddetine ugradim'
Gülsüm Tasdemir, 17 yillik evli oldugunu, esinin bir karincayi bile incitmedigini, ondan bir tokat bile yemedigini ifade ederek, 'Komsum tarafindan siddete ugradim, çok çirkin bir sey. Ben 17 senelik evliyim esim karincayi bile incitmez bir tokat bile yemedim ama komsum tarafindan darp edildim. Su an oturdugum ev kira. Kadirli’den ev almak istiyordum ama artik istemiyorum. Adana’ya dönüs yapacagim sirf bu adam yüzünden. Babam olsaydi bunlar basima gelmezdi sahipsizlik kötüymüs. Günlerce agladim, bu sahis tarafindan basima aldigim darbe sonucu en yakinlarimi bile tanimiyordum siz kimsiniz diye soruyordum' diyerek gözyaslarina boguldu.



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli