Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Sultanahmet Değil Yüreğir Millet Bahçesi

Sultanahmet Değil Yüreğir Millet Bahçesi

Yüreğir Belediyesi’nin düzenlediği açık hava söyleşisine olan yoğun ilgi karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen yazar Hayati İnanç, “Muhteşem bir manzara, Sultanahmet Meydanı gibi” dedi.

Yüregir Belediyesi Kültür Sanat Günleri, Yazar Hayati Inanç söylesisi ile yaz sezonunu açti. Yüregir Millet Bahçesi’nde açik alanda gerçeklestirilen ve yogun katilimin oldugu etkinlige Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, esi Raziye Kocaispir ile birlikte katildi. Yazar Inanç, divan edebiyatindan günümüze uzanan keyifli bir sohbeti Adanalilarla paylasti.

‘BU TABLO ILE GURUR DUYUYORUM’

Açilista alani hinca hinç dolduran katilimcilara hitap eden Baskan Kocaispir, “Bir Adanali, Yüregirli olarak bu tablo ile gurur duyuyorum. Çok kiymetli Hayati hocam ‘inci sanci mahsulüdür’ diyor. Biz de insallah bu aksam kendisinden inciler dinleyecegiz. Yüregir Kültür Sanat Günleri’mizin ilk açik hava söylesi etkinligine Hayati Inanç hocamizla basliyoruz. Insallah bundan sonra bu tür etkinlikleri sürekli olarak sevdiginiz, ilgi gösterdiginiz, gönül dünyamizin insanlariyla devam ettirmeyi arzu ediyoruz. Bugün bu güzelligi bize yasattiginiz için hepinize tesekkür ediyorum” diye konustu.

 

 

‘SULTANAHMET MEYDANI GIBI’

Daha sonra Yazar Hayati Inanç sahne aldi. Konusmasina programa olan yogun ilgi karsisinda duydugu memnuniyeti dile getirerek baslayan Inanç, “Masallah muhtesem bir manzara. Biraz önce dostum yemekte ‘Abi Sultanahmet Meydani gibi oldu’ dedi. Ben de ‘yavas’ dedim ama dedigi dogruymus. Allah nazarlardan saklasin” ifadelerini kullandi.

 

Hos sohbeti ile insanin manevi gelisim yolculugunda dikkat etmesi gerekenlere deginen Inanç, Islam alimlerinin hayatlarindan kesitler anlatti. Divan Edebiyatindan dizelerin de bolca yer aldigi söylesiyi seyirciler ilgiyle takip etti. Programin sonunda Baskan Kocaispir, esi Raziye Kocaispir ile beraber Hayati Inanç’a kültürevlerinde el emegi göz nuru hazirlanan vazo ve çiçek takdiminde bulundu.



  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı