Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

TACİZCİ USTALAR ÖDÜLLENDİRİLDİ KADINLAR İSE İŞTEN ÇIKARILDI

TACİZCİ USTALAR ÖDÜLLENDİRİLDİ KADINLAR İSE İŞTEN ÇIKARILDI

BU İŞLETMEDE NELER OLUYOR ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVE

 

 

Geçtiğimiz günlerde  Adana Organize sanayi Bölgesinde bulunan H.K’ya ait bir iplik tekstil fabrikasında 

Bazı ustaların ve ustalara yakın olan bazı çalışanların ise  fabrikada bazı kadınlara karşı taciz   ve O.Y tarafından  darp edildiği iddiasını  gündeme getirmiştik. Bu haberimizden sonra İşveren tarafından sanki tacizci ustalar ödüllendirilmiş gibi tacizlerine mahsur kalan kadınlar istifaya zorlanarak işlerinde oldukları  ileri sürüldü. Oysaki bu işletme hergün İŞ kur tarafından çalıştırılacak kadın personeller talep ederken Sosyal Çalışma Bakanlığının bu işletme hakkında soruşturma açması gerekiyor.  Burada çalışan kadınları huzursuz eden adeta ödül verilmiş gibisine Ustaları baş tacı eden işletme sahibinin buradaki çıkarı merak ediliyor 

 

İş yeri sahibine soruyoruz

Adana’da böyle kaliteli bir işletmede bazı ustalar tarafından ekmeği için susan kadınlara taciz edilmeleri hiç mi sizi rahatsız etmiyor?

Çalıştığınız büyük firmalar bu utanç verici olayları duysalar sizle çalışmaya devam edecek mi?

İşletmede kadınlara karşı yapılan bu davranışlara karşı sessiz kalmanızın sebebi nedir?

Namusu ile evine ekmek götürmek isteyen kadınları korumak ve kollamak yerine tacizci ustalar neden çıkarılmadı da masum kadınlar işinden oldu?

 Gazetemiz Kamuoyu adına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına Cimer yolu ile bu işletme hakkında suç duyurunda bulunduğumuz ve işten çıkarılan kadınların hakkını arayacağımızı buradan taahhüt ediyoruz. 

 Ne yazmıştık

İPLİK TEKSTİL FABRİKASINDA KADINLARA TACİZ İDDİASI İŞVEREN TARAFINDAN ÖRTBAS MI EDİLİYOR

Adana Organize sanayi Bölgesinde bulunan H.K’ya ait bir iplik tekstil fabrikasında çalışan O.Y ve bazı usta başlarının çalışan kadınlara taciz ettikleri ileri sürüldü.

 Tacizlerine karşı gelen kadınlara karşı iş verimini düşürdükleri gerekçesi ile kafalarına göre tutunak tutarak kadınları iş çıkarılmaları konusunda tehtit  ettikleri ileri sürüldü.

Çalışan kadınlara ahlaksız tekliflerde bulunan ustaların ve O.Y isimli kişilerin fabrikanın sahibi gibi tacizlerine sürdürmeleri  darp ettikleri bazı kadınların canına tak etti. Tacizler yüzünden işlerini bırakan kadınlar gazetemize konuşarak kendini bilmez ahlak yoksunu kişilerin kendilerine yapmış oldukları pislikleri anlattılar 



Onur Küçük
19.11.2023 01:15:12
Fabrikanın kapatılmasını ve tacizci ustaların tazminatsız çıkışının verilmesini. İstiyorum. Yazık günah değil mi? Helal ekmek kazanıp evlerine ekmek götüren kadınların sessiz kalmasını istemiyorum. Onlar çocukları için sessiz kalıyorlar. Ama artık çok ileri gitti sadece bu işletme değil diğer işletmelerin de kapatılmasını. O iş yerinin sahibi olan H. K ya çok yüklü bir miktarda para cezasını verilmesini istiyorum.

Burhan aslanhan
23.11.2023 19:42:54
Ben orda çalıştım gerçekten ordan çalışan çoğu usta basilari namusuzlar namusu olan öyle pislikler yapmaz bu mesajı gören varsa kızını colugunu çocuğunu çalıştırmasın

  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı