Tepebağ’a bilimsel bakış!

Tepebağ’a bilimsel bakış!

Akay “Model bir çalışma oldu”

Seyhan Belediyesinin katkilariyla Mimarlar odasi tarafindan gerçeklestirilen Tepebag yaz okulu tamamlandi.

Tepebag’a bilimsel bakis!

Seyhan destekledi, Mimarlar projelendirdi

Tüzün “Proje amacina uygun tamamlandi”

TMMOB Mimarlar Odasi Adana Subesi tarafindan, Seyhan Belediyesi ve Çukurova Üniversitesinin katkilariyla, Tepebag Höyügünün ulusal anlamda tanitimi ve toplumda koruma bilincinin gelistirilmesi amaciyla gerçeklestirilen “Eski izlerle, yeni çizgiler” Tepebag yaz okulu tamamlandi.

TÖRENE YÜKSEK KATILIM

Çukurova Kalkinma Ajansi toplanti salonunda gerçeklestirilen Yaz okulu kapanis törenine Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, TMMOB Mimarlar Odasi Adana sube Baskani Ozan Tüzün, Çukurova Üniversitesi Rektör Yardimcisi Seref Erdogan, Adana Ticaret Odasi Baskani Atila Menevse, Adana Ticaret Borsasi Bakani Sahin Bilgiç, TMMOB IKK sekreteri Erol Salman, Insaat Mühendisleri Odasi Adana Sube Baskani Zekeriya Turanbayburt, Çukurova Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Dr. Lütfi Altinsu,  STK temsilcileri, Mimarlik Fakültesi ögrencileri, Akademisyenler ile ilgililer katildi.  

TÜZÜN “YAZ OKULU AMACINA UYGUN BASARIYLA TAMAMLANDI”

Yaz Okulu kapanis töreninde ilk olarak konusan Mimarlar Odasi Adana Sube Baskani Ozan Tüzün, Yaz okulunun amacina uygun olarak basariyla tamamlandigini söyledi. 30 Agustos-7 Eylül tarihleri arasinda gerçeklestirilen “Tepebag-Kayalibag Ulusal Kent Atölyesi” kapsaminda Türkiye’nin degisik Üniversitelerinden 30 Mimarlik Bölümü ögrencisinin çalisma yaptigini anlatan Tüzün “Yaz okulunda 15 genç mimar yürütücülük yaparak yol gösterdi. Hocalar deneyimlerini, birikimlerini bizimle paylasti. Önemli bir çalisma oldu. Emegi geçen ögrencilere, hocalarimiza ve bize katki sunan Seyhan Belediyesi ile sponsorlarimiza tesekkür ederim” dedi.

BASKAN AKAY “MODEL BIR ÇALISMA OLDU”

Toplantinin bir “model çalisma” olduguna dikkati çeken Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay da toplantinin  sadece mimarlik açisindan degil, toplumda sorunlarin nasil çözülecegini göstermesi bakimindan önemli bir toplanti oldugunu kaydetti.

Model çalismada gençlerin olmasinin kendisini heyecanlandirdigini kaydeden Akay “38 yasinda biri, ülkeyi kurtarmaya kalktiginda yanina gençleri aldi. Ondan sonraki süreçte ve elde edilen basarilarda yaninda hep gençler varken, sonrasinda gençler ihmal edildi. Simdi gençlerle birlikteyiz. Geçmiste kaybettigimiz degerleri, is gücünü ve verimliligi yeniden yasama geçirebiliriz. Bu toplanti bu açidan da önemli bir toplantidir” diye konustu.

“ÇOK SAYIDA INSANI ÇÖZÜME KATMALIYIZ”

Akay sözlerini söyle tamamladi;

“Çok sayida insanin çözüme katki koymasina imkan saglama sorumlulugumuz var. Bunlardan en önemlisi de genç beyinlerdir. Sizin gibi genç beyinlerin, bu çalismaya katki koymasini bu nedenle çok önemsedim. Bu çalismanin Mimari mirasin korunmasina katki sunacagina inaniyor, emegi geçenlere tesekkür ediyorum”

KATKI SUNAN ÖGRENCI, AKADEMISYEN VE SPONSORLARA TESEKKÜR BELGESI

Konusmalarin ardindan Adana’nin antik kentlerinden isimlerini alan ögrenci gruplari sunumlarini yapti. Daha sonra Türkiye’nin degisik kentlerindeki Üniversitelerin Mimarlik Bölümü ögrencilerine, Yaz okulu yürütücülerine, Hocalara ve sponsorlara Katilim veya Tesekkür belgesi verildi. Yaz okulu kapanis töreni “Eski izlerle, yeni çizgiler”baslikli ulusal kent atölyesi çalismalarinin yer aldigi sergi ile son buldu.