Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan: Kamu çalışanları esaret altında

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan: Kamu çalışanları esaret altında

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan: Kamu çalışanları esaret altında

Türk Egitim-Sen Genel Baskani Talip Geylan: Kamu çalisanlari esaret altinda

 Türk Egitim-Sen Genel Baskani Talip Geylan, “Kamu çalisanlari ve sendikacilik esaret altindadir.

Kamu çalisanlarini, bu zulümden kurtaracak tek adres Türkiye Kamu-Sen’dir.

Türk Egitim-Sen Adana subelerinin ortaklasa organize ettigi isyeri temsilcileri istisare toplantisi, Elit Balo Salonu’nda gerçeklestirildi. Toplanti, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi. Salonu dolduran isyeri temsilcileri Genel Baskan Talip Geylan ve Genel Baskan Yardimcisi Selahattin Dolgun’u, Türk Bayraklari ve Izmir Marsi’yla karsiladi.

 

 

 

TERÖRLE MÜCADELEDE DEVLETIMIZIN  YANINDAYIZ

 

Ülke olarak dogal afetlerle mücadele ettiklerini ifade eden Türk Egitim-Sen Genel Baskani Talip Geylan, “Idlib’te 5 sehidimizi topraga verdik. Rabbimizden onlara rahmet diliyorum. Sehit ailelerine ve Türk Milletimize sabirlar diliyorum. Devletimizin bekasina el uzatanlara karsi yapilan operasyonlarin sonuna kadar destekçisiyiz. Terörle mücadelede devletimizin yaninda oldugumuzu bir kez daha ifade ediyorum” dedi.

 

 

 ‘SADECE ISINIZI YAPTINIZ’

 Adana teskilati ile gurur duyduklarini da ifade eden Genel Baskan Geylan, “Basarili teskilatimizdir. Su anda Türkiye genelinde 210 bine üye sayina ulastik. 2002 yilinda toplam üye sayimiz 125 bin 863’tü. Kamudan ayrilanlari, emekli olanlari ve vefat edenleri de hesap edecek olursak en az 150 bin yeni üye kaydetmisiz. Hiç kimseye üye olursaniz sizi memur yapariz, müdür yapariz, yakininizi falan hastanede ise sorariz demediniz. Sadece isinizi yani sendikaciligi adam gibi yaptiniz. Dost dogru yaptiniz. Bu bana göre büyük basaridir. Her türlü övgüye layik bir basaridir. Allah sizlerden razi olsun. Kamu çalisanlari, sendikacilik esaret altindadir. Bu zulümden kamu çalisanlarini kurtaracak tek kurum Türkiye Kamu-Sen’dir. Kamu çalisanlarinin adina konusan tek sendikayiz” diye konustu.

 

‘KORKAKLARIN CESARETI OLMAK ZORUNDAYIZ’

 Turk Egitim -Sen Genel Baskan Yardimcisi Selahattin Dolgun ise, “Adana’da kimsesizlerin kimsesi olduk. Korkaklarin cesareti olmak zorundayiz. Sadece ve sadece sendikacilik yapmak zorundayiz. Sizlerin sayesinde söz sahibi olacagiz. Allah birlik ve beraberligimizi bozmasin. Biz bir aileyiz. Güçlü bir aileyiz” dedi.

 

 

 

“MILLETI AYRISTIRMAK GIBI BIR LÜKSÜMÜZ OLMAMALI”

 

Toplantinin açilis konusmasini yapan Türk Egitim-Sen Adana 1 Nolu Sube Baskani Mehmet Girgeç de konusmasina Idlib’te sehit olan askerlerimize bas sagligi dileyerek basladi.

Is yeri temsilcilerine seslenen Girgeç “Göreve basladigimiz günden bu yana bir takim mazeretlerin arkasina siginmayip hizmet ettiginiz için sizlere tesekkür ediyorum. Kamusal alanda devlet memurlari devamli olarak, gönlümüz sizinle ama ‘sendikal süreci biliyorsunuz’ diyorlar. Arkadaslarimiz gittigi zaman “Gerçekten gönlümüz sizinle ama bir takim baskilar var. Baskilar söyle, ‘Piyanist’ filmindeki su sahneyi hatirlayacaksiniz. Ikinci Dünya Savasi’nda bir Polonyali, “Lütfen ates etmeyin, ben Polonyaliyim!” demis, peki neden o zaman o lanet olasi Alman paltosunu giyiyorsun? diye sorduklarinda, “Üsüyorum” demis. Burada sanki milleti birbirinden ayristirmak, birini digerinden üstün tutmak gibi lüksümüz olmamali. Kamusal alanda liyakat ve adalet saglanmali. Sorunu olmayan her vatan evladi kiymetli görülüp ona göre esit sartlarda muamele görmeli. Dolayisiyla bazi sendikalarin daha çok önemsenmesi veya seçilmis bir takim gruba imtiyaz saglanmasinin önüne geçilmeli. Devlet her vatandasina esit mesafede olmali. Esit sekilde davranmali” diye konustu.

 

 

 

Daha sonra, emekli olan üyelere plaket verilirken, Türk Egitim-Sen Genel Baskani Talip Geylan ve Genel Baskan Yardimcisi Selahattin Dolgun’a Adana Demirspor ve Adanaspor formalari hediye edildi.



  • Çarşamba 26.7 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli