Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Üniversite öğrencilerinin mağduriyeti bitsin artık

Üniversite öğrencilerinin mağduriyeti bitsin artık

Üniversite öğrencilerinin mağduriyeti bitsin artık

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Meclis'te üniversite ögrencilerinin yasadigi sorunlara dikkat çekip çözüm bulunmasini istedi. Üniversite ögrencilerinin çaresizlige mahkum edilmeye çalisildigini vurgulayan Barut, 'Üniversitelerde yüz yüze egitim için gerekli hijyen, maske ve mesafe önlemleri alinmali, ögrencilere çözüm bulunmalidir' dedi.

'MILYONLARCA ÖGRENCI ÇÖZÜM BEKLIYOR'

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda üniversite ögrencilerine dikkat çeken CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, 'Pandemi süreci toplumun tüm kesimlerini olumsuz etkiliyor. Iktidarin çözüm üretmeyen tavri da sorunlari derinlestiriyor. Egitim de pandeminin çok etkilendi ama burada üniversitelerin ayri yeri var. 4.5 milyon lisans ve 3 milyon önlisans ögrencisinin egitim gördügü ülkemizde 129 devlet ve 74 vakif üniversitesi bulunuyor. Bir çok ülkede üniversiteler yüz yüze egitime açilirken, ülkemizdeki belirsizlik ise sürüyor' diye konustu.

'ÜNIVERSITE ÖGRENCILERI DAHA ÇOK MAGDUR OLMASIN'

Türkiye'de pandemi sürecinde baslatilan uzaktan egitim sistemiyle ilgili yasanan sorunlara isaret eden Ayhan Barut, 'Uzaktan egitimle ilgili yasanan sorunlar ortada. Evinde televizyon dahi bulunmayan ailelerimiz varken, bazi okullarin da bilisim sistemleri çöktü. Bir çok ögrencinin online egitim için bilgisayari, cep telefonu ve interneti bile yok. Ayni evde birden fazla ögrenci de var. Bu ögrencilerin yasadigi magduriyet göz ardi ediliyor. Üniversitelerde yüz yüze egitim için gerekli hijyen, maske ve mesafe önlemleri alinmali, ögrencilere çözüm bulunmalidir' seklinde konustu. 



  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu