Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Üreten Şehir Yüreğir...

Üreten Şehir Yüreğir...

YÜREĞİRLİ ÜRETİCİLER SERTİFİKALARINI TÖRENLE ALDI

YÜREGIRLI ÜRETICILER SERTIFIKALARINI TÖRENLE ALDI

Yüregir Belediyesi Kirsal Hizmetler ve Çevre Koruma Kontrol Müdürlügü’nün ‘Üretici Ögreniyor, Toprak Korunuyor’ ‘Üreten Sehir Yüregir’ projesi ‘Sürdürülebilir Tarim Egitimi Sertifika Töreni’nde kurslarini basariyla tamamlayan 110 üretici sertifikalarini aldi. Törene Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir’in yani sira Tarim ve Orman Bakan Yardimcisi Ebubekir Gizligider, AK Parti Adana Milletvekilleri Abdullah Dogru, Ahmet Zenbilci, Yüregir Kaymakami Mehmet Özel, Il Tarim ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin, TAYEM Müdürü Emin Tepeli, Yüregir Ziraat Odasi Baskani Mehmet Akin Dogan, Yüregir Ilçe Tarim Müdürü, Mustafa Dagli ile egitimlerini basariyla tamamlayan üreticiler katildi.

'SEN YETER KI ÜRET, DEVLET YANINIZDA'

Törende yaptigi konusmada devletin tarimdan sanayiye kadar onlarca destegi oldugunun altini çizen Tarim ve Orman Bakan Yardimcisi Ebubekir Gizligider, “Burada aslinda su söyleniyor; 'Siz bir çaba gösterin, biz buradayiz' deniyor. Yeter ki siz bir adim atin, devlet yaninizda ama su devir yok; 'Devlet yapsin da biz onda bir rol oynayalim ya da biz ondan faydalanalim' Böyle bir dünya kalmadi ama siz çaba gösterirseniz inanin ki bambaska bir süreç var. Adana'da, bu mümbit topraklarda, bu devirde Sayin Bakan'imizin riyasetinde Adana'nin bambaska bir noktaya evrildigi süreçte biz, sizin yaninizdayiz. Her zaman sunu söyledik; 'Sen yeter ki üret, devlet yaninizda'.'

‘BU TÜR EGITIMLER ÇOK KIYMETLI’

Tarimda Çukurova’nin önemine dikkat çeken AK Parti Adana Milletvekili Abdullah Dogru, “Sayin Baskanimiza tarimin gündemde oldugu bir dönemde bu farkindaligi olusturdugu için tesekkür ediyorum. Bulundugumuz cografyanin kiymeti açisindan baktigimizda Allah’in bütün nimetleri verdigi, ne istersen onu üretebileceginiz bir ilde yasiyoruz. Katma degeri daha yüksek ürünler üretebilecegimiz, insanlarimizin daha fazla gelir elde edecegi ortmalar olusacak insallah. Bu da belediyemizin yaptigi gibi sahada çok ciddi bir sekilde istihdam noktasinda, bilgi noktasinda eksik alanlarimizin giderilmesi bakiminda bu egitimler çok kiymetli” diye konustu.

‘SÜRDÜRÜLEBILIR TARIM BILINÇLI ÜRETICILERLE MÜMKÜN’

Sertifika alan üreticileri kutlayan Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, “Yüregir Belediyesi olarak tarim üretiminin bilinçli bir sekilde ve sürdürülebilir olmasi için iki baslik belirledik. Öncelikle sürdürülebilir tarimin bilinçli üreticilerle mümkün oldugundan yola çikarak, ilgili kamu kuruluslariyla da isbirligine gidip egitim programlari düzenlemeye basladik. Üreticilerimize hem teorik hem de uygulamali egitimler verdik. Ilk etapta Kirsal Hizmetler Müdürlügümüz eliyle üreticilerimize “Meyve Budama ve Asilama”, “Salep Yetistiriciligi”, “Topraksiz Tarim” ve “Aricilik” kurslari düzenledik. Bugün de egitimini tamamlayan üreticilerimizin sertifikalarini takdim etmek üzere bir aradayiz. Diger yandan büyük önem verdigimiz ve her geçen gün kendimizi daha da gelistirdigimiz bir projemiz daha var. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügümüzün ‘Biyobozunur Atik Yönetimi’ Projesi. Nedir bu projenin amaci. En yalin haliyle özetleyecek olursak “Topraktan aldigimizi ona geri verecegiz” diyoruz.” seklinde konustu.

Törende topraksiz tarim, aricilik, meyve budama, asilama ve salep yetistiriciligi kurslarini basariyla tamamlayan 110 üreticiye belgeleri takdim edildi.



Anahtar Kelimeler: Üreten Şehir Yüreğir...
  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı