Bugün, 21 Eylül 2024 Cumartesi

Usta oyuncu Aydemir Akbaş vefat etti!

Usta oyuncu Aydemir Akbaş vefat etti!

Usta oyuncu Aydemir Akbaş bir süredir kanserle mücadele ediyordu.

Hastanede tedavi altına alınan Akbaş'ın sağlık durumu sevenlerinde merakla araştırılırken vefat haberi duyuruldu. Türk sinemasına damga vuran isimlerden olan Aydemir Akbaş kaç yaşında, aslen nereli?

Aydemir Akbaş, Galatasaray Lisesi'nde eğitim gördükten sonra bir süre gazetecilik yaptı. Ardından tiyatro oyunculuğuna başlayan Akbaş, sayısız oyunla beraber dizi ve filmde rol aldı. İşte, Aydemir Akbaş hayatı...

AYDEMİR AKBAŞ KİMDİR?

Akbaş, 1936 yılında Arnavut bir baba ve Sürmenelili bir annenin oğlu olarak İstanbul Feriköy'de dünyaya geldi. Galatasaray Lisesinde eğitim gördükten sonra bir süre gazetecilik yaptı.

Gazetecilik yaptığı sırada Altan Erbulak'ın yönlendirmesiyle tiyatro oyunculuğuna başladı Gülriz Sururi, Ayfer Feray, Nisa Serezli, Ali Poyrazoğlu gibi ünlü tiyatro isimleriyle beraber çalıştı. Keşanlı Ali Destanı, Direkler Arası, Zilli Zarife, Ferhat ile Şirin gibi oyunlarda rol aldı. 1968 yılında Ayfer Feray – Nisa Serezli Tiyatrosu’nda 7 Kocalı Hürmüz oyununda rol aldı. 1969 yılında Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosunda ve Ortakları Tiyatrosunun ortaklardan biri oldu. Burada çeşitli oyunlarda yer aldı. Birçok tiyatro oyununun da yönetmenliğini yaptı.

 

Daha önce kolon, gırtlak ve bağırsak kanseriyle mücadele eden Aydemir Akbaş, Ocak 2023'te yeniden kansere yakalandığını duyurmuştu. Akciğer kanseri tedavisi gören Akbaş, ani gelişen sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Yoğun bakıma alınan 88 yaşındaki oyuncunun entübe edildiği duyurulmuştu. Oyuncu 17 Ağustos gününün ilk saatlerinde hayatını kaybetti.
 



Anahtar Kelimeler: oyuncu Aydemir Akbaş vefat !
  • Cumartesi 30.9 ° / 21.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 26.1 ° / 19 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 29.1 ° / 19.5 ° Güneşli