Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Üvey annesi komaya soktu devlet sahip çıktı

Üvey annesi komaya soktu devlet sahip çıktı

Talihsiz çocuk emin ellerde

Olay Adana’nin Yüregir ilçesi, Yavuzlar Mahallesi'nde meydana geldi. 3 yasindaki Nurcan M., üzerine motosiklet düstügü söylenerek babasi 24 yasindaki Cafer M. ve 23 yasindaki üvey annesi Visal Ibrahim tarafindan Yüregir Devlet Hastanesi'ne götürüldü.
Vücudunda isirik izleri fark edildi
Acil serviste ilk kontrolü yapilan kiz çocugunun beyin kanamasi geçirdigi belirlenerek, hemen ambulans ile Adana Sehir Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanede kontrol altina alinan kiz çocugunun, yüzünde, kollarinda, kafasinda ve sirtinda izler gören doktor bu izlerin darp sonucu olusabileceginden süphelenerek polise haber verdi. Ayrica doktor küçük kizin vücudunda isirik izleri de tespit etti.
Üvey annenin dövdügü ortaya çikti
Kiz çocugu beyin kanamasi geçirdigi için yogun bakima aldi. Komadaki çocuk için doktorun haber vermesi üzerine Adana Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügüne bagli Cinayet Büro Amirligi dedektifleri geldi. Doktor ile birlikte yapilan ilk incelemede çocugun kafa, yüz, kol ve sirtindaki izlerin darp sonucu olustugu tespit edildi. Bunun üzerine polis üvey anne Visal Ibrahim, baba Cafer M. ve evdeki diger akrabalari amca Ibrahim M. (21), babaanne Fatma A.'yi (56) gözaltina aldi. Ilk ifadelerinde çocugun üzerine motosiklet düstügünü söyleyen zanlilar, çapraz sorguda çocugu üvey annenin dövdügünü itiraf etti.
Psikolojisi bozulmus
Üvey anne yapilan sorguda evlendiginde 1 yasinda olan çocugun o günden beri agladigini kocasini çocugu doktora götürmesini istedigini ancak götürmedigini, çocugun aglamasindan dolayi psikolojisinin bozuldugunu, bu nedenle çocugu darp ettigini söyledigi ileri sürüldü.
Üvey annenin kayinvalidesi ve kayinbiraderinin de ifadesinde çocugu dövdügünü bildiklerini, dövmemesi konusunda uyardiklarini söyledikleri ögrenildi. Zanlilar sorgulandiktan sonra adliyeye sevk edilirken, üvey anne tutuklandi. Diger zanlilar tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi.

Yuvaya yerlestirildi
Adana Aile Çalisma ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü görevlileri olayin ardindan çocukla birebir ilgilenip hastaneden hiç ayrilmadi. Çocuk 10 günlük yogun bakim tedavisinin ardindan servise çikti. Bir süre de serviste tedavi gören kiz çocugu hayatta kalma savasini kazandi. Hastaneden taburcu olan kiz çocugu devlet tarafindan alinarak yuvaya yerlestirildi.
 



Anahtar Kelimeler: Talihsiz çocuk emin ellerde
  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli