Bugün, 21 Eylül 2024 Cumartesi

Uzm. Dr. Polatöz, “Sağlık çalışanları her geçen ay yoksullaşıyor”

Uzm. Dr. Polatöz, “Sağlık çalışanları her geçen ay yoksullaşıyor”

Adana Tabip Odası (ATO) ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) yönetici ve üyelerinin 28 haftadır her Çarşamba Türkiye’nin dört bir yanında eylem yaptı

SAĞLIK ÇALIŞANLARI 28 HAFTADIR VERGİDE ADALET İSTİYOR

Sağlıkçılar, aile sağlığı merkezi önlerinde, hastane bahçelerinde, vergi dairesi kapılarında “Vergide Adalet İstiyoruz” sloganlarıyla seslerini hükümete duyurmaya çalışarak “Emeğiyle geçinmeye çalışan, enflasyonun ve ekonomik krizin yükü altında ezilen tüm ücretliler ve sabit gelirliler için vergide ve gelirde adalet istiyoruz. Sağlık çalışanları her geçen ay yoksullaşıyor” dediler.

Bu kez Adana Şehir Hastanesi Başhekimlik Binası önünde bir araya gelen hekim ve sağlık çalışanları adına basın açıklamasını okuyan Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Özden Polatöz, 15 Eylül’de aldıkları ücretin, yapılan enflasyon farkı artışına rağmen bu yılın ocak ayında aldıkları ücretin altında kaldığını söyledi.

HER AY YOKSULLAŞIYORUZ

Başkan Uzm. Dr. Özden Polatöz, “Önümüzdeki beş ay boyunca vergi kesintileri artacak ve ücretimiz yüksek enflasyon karşısında azalmaya devam edecek. Mehmet Şimşek’in “Enflasyon düşünce zaten vergide adalet sağlanmış olacak” sözlerinin, kamuoyunu yanıltmaya yönelik açıklamalar olduğunu biliyoruz. Sürekli ekonomik programın iyi gittiğini söyleyen hükümete soruyoruz: Hastalarımızla konuştuğumuzda yaşadıkları yoksulluğun nasıl derinleştiğine şahit oluyoruz. Bordrolarımıza baktığımızda, meslektaşlarımızla konuştuğumuzda her geçen ay nasıl yoksullaştığımızı anlıyoruz.”

YOKSULLUK SINIRI İSE 73 BİN 651 TL OLDU

Büro Emekçileri Sendikası Araştırma Merkezi (BES-AR) Eylül 2024 verilerine göre; sağlıklı beslenmenin günlük maliyeti 890 TL’yi geçti, yoksulluk sınırı ise 73 bin 651 TL oldu. Bu koşullar altında çalışanlara yüksek vergi kesintisi uygulamak haksızlık değil mi? “Vergi gelirlerinin %80’ini sabit gelirlilerden alıyorsunuz, hiç olmazsa halkın temel ihtiyaçları için harcayın” dedikçe, hükümet tersine politikaları hayata geçirmeye devam ediyor. Okulların açıldığı bu günlerde sınıfları, tuvaletleri temizleyen çalışanların tasarruf tedbirleri gerekçesiyle işten çıkarıldıklarını, öğrenci ve öğretmenlerin sağlıksız ortamda eğitime başladıklarını eğitimci ve öğrenci hastalarımızdan öğreniyoruz. Öte yandan artan yoksulluk ve sağlıklı gıdaya erişimdeki zorluklar, çocukların ya aç kalmalarına ya da besin değerinden yoksun gıdalar ile beslenmelerine yol açmaktadır. Çocukların sağlıklı beslenme ve tam bir iyilik halinde eğitim alabilmeleri için ücretsiz bir öğün okul yemeği programlarına derhal başlanması gerektiğini hatırlatıyoruz.”



  • Cumartesi 30.9 ° / 21.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 26.1 ° / 19 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 29.1 ° / 19.5 ° Güneşli