Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Vaka sayılarında artış yaşanan Adana yeniden kırmızıya döndü

Vaka sayılarında artış yaşanan Adana yeniden kırmızıya döndü

Adana'da korona virüs vakaları ciddi oranda artış göstererek 100 bin kişide 230,88 sayısına ulaşınca uygulamadaki risk haritası yine kırmızıya döndü.

Adana'da korona virüs vakalarindaki artis endiseye neden oluyor. Asilama orani yüzde 75,5 olan kentte, 16 - 22 Ekim tarihleri arasinda korona virüs vakalari ciddi oranda artis göstererek 100 bin kiside 230,88 oldu. Adana'daki korona virüs vakalarindaki artis Saglik Bakanliginin HES mobil uygulamasina da yansidi. Adana'nin risk haritasinda kentin neredeyse tamaminda yeniden 'yüksek risk' anlamina gelen kirmizi renge boyandi. Kent genelinde maske zorunluluguna uyulmadigi gözlenirken, semt pazarlari gibi toplu alanlarda sosyal mesafe kuralina dikkat edilmemesi ise endise olusturuyor.

'Haritanin masmavi olmasini temenni ediyorum'

HES mobil programi üzerindeki risk haritasini gören Baris Boga isimli vatandas, 'Hepimiz bu hastaligin biran önce bitmesini istiyoruz. Insanlar maske kuralina riayet etmiyor. Hepimiz maske takildiginda nasil vakalarin azaldigini gördük. Biz bunu tekrardan basarabiliriz. Bütün vatandaslara asi olmasini ve maske takmasini rica ediyorum. Yaz mevsiminde insanlar kurallari hafifletti ve maske takmadilar. Insallah hep birlikte bu durumu asacagiz. Haritanin masmavi olmasini temenni ediyorum' diye konustu.

'Bizim haritamiz maviydi'

Emre Kanan isimli vatandas, 'Herkesin maske takmasini tavsiye ederim. Neredeyse hiç kimsede maske yok. Tedbirler ve yasaklar azaliyor. Bizim haritamiz maviydi ama suanda kirmizi oldu. Bende disari çikarken korkuyorum, evde hastaligi bulastirabilecegim ailem var' ifadelerini kullandi.



  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı