Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Yangında evi kül oldu hayvanları telef oldu!...

Yangında evi kül oldu hayvanları telef oldu!...

Yangında evi kül oldu hayvanları telef oldu!...

GÖZYASLARINI TUTAMADI

Adana'nin Kozan ilçesi Kuyubeli köyündeki ormanlik alanda, dün saat 12.00 siralarinda baslayan orman yangini, hala kontrol altina alinmaya çalisiliyor. Itfaiye ile Orman Isletme Müdürlügü ekiplerinin havadan ve karadan müdahale ettigi yanginin söndürülmesi için bölge halki da destek verdi. Çevre mahallelerdeki evler tahliye edilirken, yanginda çok sayida ev yandi ve çiftliklerdeki hayvanlar telef oldu. Yanginin etkili oldugu Karahamzali Mahallesi'ndeki evi yanan Hatice Eroglu (46), 9 küçükbas ile 3 büyükbasinin alevler arasinda kalarak, telef oldugunu belirtip, gözyasi döktü.

 

KÖYLÜ YANGINDAN KAÇARAK CANINI KURTARDI

Adana'nin Kozan ilçesine bagli Kuyubeli Mahallesi'nde rüzgarin da etkisiyle büyüyen orman yangininda 200 hektardan fazla alan kül olurken, vatandaslar araçlarina binerek hizla yangin bölgesinden uzaklasti. Alinan bilgiye göre, Kozan ilçesine bagli Kuyubeli Mahallesi'nde baslayan yangini söndürme çalismalari sürüyor. Yangin bölgesindeki 6 mahalle jandarma tarafindan tamamen bosaltildi. Rüzgarin etkisiyle ormanlik alandaki yangin siddetini arttirarak büyümeye devam etti.

 200 HEKTAR ORMANLIK ALAN KÜL OLDU

Orman Isletme Müdürlügüne bagli yangin söndürme ekipleri, Adana Büyüksehir Belediyesine bagli itfaiye ekipleri ve çevre illerdeki itfaiye ekipleri bölgeye takviyeye geldi. AFAD ekipleri ve 112 ekipleri olasi yaralanmalara ve mahsur kalmalara karsi bölgede hazir bekledi. Ancak, rüzgar nedeniyle yangina müdahale edilemezken, yangin yerlesim yerlerinin oldugu bölgelere dogru hizla ilerlemeye devam etti. Eskimantas Mahallesi muhtari Mustafa Akyüz,' Çamlarca, Karahamzali hep yandi. Her yer yandi, bütün bahçeler yandi. Bizde asagilara dogru kaçiyoruz' diye konustu.Adana'dan geldigini söyleyen Gökhan Kandemir,' Evimizi bosaltmaya geldik. Gitti her sey, canlar yandi. Itfaiye ekipleri yangina müdahale edemiyor yapacak bir sey yok' dedi. Gece siddetini arttiran yangin nedeniyle 200 hektarlik ormanlik alan kül olurken, dumanlar kent merkezine kadar ulasti.

 

SEHIDIN TÜRK BAYRAGINI VE KURAN-I KERIMI ALEVLERE TESLIM ETMEDILER 

Bu arada Kuyubeli Mahallesi'nde çikan yanginda sehidin mezari basinda duran Türk Bayragi alevlere teslim olmadan vatandaslar tarafindan kurtarildi. Camide bulunan Kur'an-i Kerim'ler de yanmaktan kurtarilarak ilçe müftülügüne teslim edildi.Kozan'a bagli Kuyubeli Mahallesi'nde çikan orman yangini siddetli poyrazin etkisi ile büyüyerek devam ediyor. Yangindan dolayi bölgede bulunan 6 köyde yaklasik 800 hane bosaltildi. Ekiplerin gece olmasi sebebiyle karadan müdahalesi devam ediyor. Vatandaslarin bayraga saygisi yangin esnasinda da ortaya çikti. Sehidin mezari basinda bulunan bayrak çikan orman yangininda alevlere teslim olmadan önce köylü vatandaslar tarafindan kurtarildi. Ayrica bir camide bulunan Kur'an-i Kerimler de Cami içerisinden alinarak Kozan ilçe müftülügüne teslim edildi. Geceyi disarida geçirmek zorunda kalan bölge insaninin ihtiyaçlari Kozan Kaymakamligi koordinesinde kurulan kriz masasi tarafindan gideriliyor.



  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı