Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Yaraladığı şahsı hastaneye götürürken bir el daha ateş etti

Yaraladığı şahsı hastaneye götürürken bir el daha ateş etti

Yaraladığı şahsı hastaneye götürürken bir el daha ateş etti

Akraba olan Tufan Dinçer ile Ahmet K. alacak verecek meselesi yüzünden tartismaya basladi. Tartismanin kavgaya dönüsmesinin ardindan Ahmet K. yaninda bulunan silahla kuzeni Tufan Dinçer'i vurarak ölümüne sebep oldu. Cinayet sonrasi Ahmet K., Tufan Dinçer'i araciyla hastaneye götürerek kayiplara karisti. Kayseri Sehir Hastanesi'ne yarali olarak getirilen Tufan Dinçer, hastanede yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilmayarak hayatini kaybetti. Kayseri Emniyet Müdürlügüne bagli Asayis Sube Müdürlügüne bagli Cinayet Büro Amirligi ekipleri bir ihbar üzerine yaptiklari operasyonda cinayet süphelisi Ahmet K.'yi ve süpheliye yardim ettigi iddia edilen Y.E.'yi yakaladi. Olaydan 8 gün sonra Kocasinan ilçesi Erkilet Mahallesi'nde Yamula Baraji yakinlarinda bir bag evinde polis ekiplerince suç aleti silah ile kiskivrak yakalanan Ahmet K., Emniyet'teki sorgusunun ardindan adliyeye sevk edildi. Ahmet K.'ya, çikarildigi nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Y.E. ise serbest birakildi. Süpheli Ahmet K.'ya ‘kasten adam öldürme', süpheli Y.E.'ye ise ‘suçluyu kayirma' suçundan dava açildi. 5. Agir Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanik Ahmet K. (41), tutuksuz sanik Y.E. (35) ile öldürülen sahsin esi Z.T. (41) ve avukatlar hazir bulundu.

Galericilik yaptigini söyleyen tutuklu sanik Ahmet K., Tufan Dinçer'in akrabasi oldugunu belirterek, “Kendisi ile ticaret yapiyorduk, 3-4 yil çalistik, daha sonra iliskimiz bozuldu ama 2 sene boyunca devamli hakaret ediyordu. Piyasaya 1 milyon, Tufan'a da 200 bin TL borcum vardi, hepsini ödedim. Olay günü aradi, agza alinmayacak küfürler söyledi, evimin önüne geldigini belirtti, ben de gittim. Binanin bahçesinde karsilastik, ‘hayirdir kardesim' dedim, aileme karsi sinkafli küfürler etti. Arabaya dogru gidip, ‘ben sana gösteririm' dedi. Daha önce bana silahli eylemde bulunmustu, korktugum için üzerimdeki silah ile 2 el ates ettim. Kapiciya seslendim, hemen araca bindirip hastaneye götürüyorduk. Yolda silah hala elimdeydi, ben Tufan'in belini kontrol ederken, Tufan hamle yapinca silah yine ates etti. Tufan'i hastaneye birakip, korktum, kaçtim” diye konustu.

Sanik Ahmet K., olay günü aksam saatlerinde kahvehaneye gittigini ve Y.E. ile karsilastigini söyleyerek, “Y.E.'ye benim aracim olmadigini, beni bir yere birakmasini istedim. S.Y. isimli agabeyin kafesine giderek, kendisinden para istedim. S.Y., Tufan'i vurdugumdan haberdardi, sonra Y.E. tekrar beni alip Argincik'a birakti, 1-2 saat yürüdüm. Saklandigim bag evine gittim, yakalanana kadar bag evinde kaldim” dedi. Y.E.'nin baz kayitlarinda bag evine gittigine dair raporun sorulmasi üzerine sanik, “O benimle gelmedi, onun bir suçu yok” diye cevap verdi.

Mahkeme baskani, sanik Ahmet K.'ya tanik beyaninda hastaneye giderken ‘hani küfür ediyordun lan, etsene hadi' diyerek Tufan Dinçer'e bir el daha ates edip etmedigini sordu. Sanik da bu iddialari kabul etmedi.
Tufan Dinçer'in sikayetçi esi Z.T. de, “Her ikisinden de sikayetçiyim. Kendisi galerici degil, dolandiricidir. Esim ile 6-7 yillik is iliskileri vardi. Sanigin esime borcu çoktu, esimin adina kredi çektirdi, magdur etti. Evimize geldi, ekmegimizi yedi. Esim saniga ‘bütün borçlarini siliyorum ama bankaya olan borcu öde, ev hacizli, evimi sattirtma, evim namusumdur' dedi. Sanik da esime ‘senin degil benim namusum. Evinizin borcunu halledince bu sehirde 5-6 kisinin kafasina sikacagim' dedi. Demek ki ilki esimmis” seklinde konustu.
Tanik olarak dinlenen B.Ö. ise olay sonrasi evinin penceresinden video kaydi alan kisinin kendisi oldugunu, silah seslerini duyunca pencereden baktigini, bir kisinin ‘yandim anam' diyerek yerde yattigini, vuran kisinin de basinda durdugunu anlatti. Bina görevlisi H.K. de tanik olarak dinlendi. Silah seslerini duyunca disari çiktigini söyleyen tanik H.K. “Ahmet K.'nin elinde silah vardi. ‘Abi ne yaptin sen' diyerek yaraliya baktim, ‘hemen hastaneye götürelim' dedim. Arka koltukta yarali dizimde basini koydu, hastaneye giderken, Çifte Kümbet'in orada Ahmet K. ‘bunlar benim kanimi emdiler, hadi küfür etsene lan' diyerek yaraliya bir el daha ates etti. Hastaneye birakip, kaçti” ifadelerini kullandi.

Savci mütalaasinda tutuklu sanik Ahmet K.'nin TCK 81/1 maddesi geregince ‘kasten adam öldürme' suçundan, tutuksuz sanik Y.E.'nin ise TCK 283/1 maddesi geregince ‘suçluyu kayirma' suçlarindan cezalandirilmasini talep etti. Mahkeme heyeti avukatlarin savcilik mütalaasina cevap vermek için süre istemesi üzerine durusmayi Ekim ayina erteleyerek, sanik Ahmet K.'nin tutukluluk halinin devamina karar verdi.



  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 25.3 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 26.3 ° / 15.9 ° Güneşli