Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Yörük Türkmen Kültür ve Sanat Şöleni'ne okuntulusunuz!

Yörük Türkmen Kültür ve Sanat Şöleni

Geri sayım başladı. Her yıl geleneksel olarak yapılan, ancak pandemi dolayısıyla 2 yıl ara verilen 'Söğüt'ten Sarıçam'a Gönül Köprüsü 18. Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen ve Sanat Şenliği' bu yıl 6-8 Mayıs 2022 tarihleri aras

Geri sayim basladi. Her yil geleneksel olarak yapilan, ancak pandemi dolayisiyla 2 yil ara verilen 'Sögüt'ten Sariçam'a Gönül Köprüsü 18. Uluslararasi Çukurova Yörük Türkmen ve Sanat Senligi' bu yil 6-8 Mayis 2022 tarihleri arasinda gerçeklestirilecek.

 18. Uluslararasi Çukurova Yörük Türkmen Kültür ve Sanat Söleni düzenleme kurulu, Turgut Özal Bulvari, Hoca Ahmet Yesevi Otagi, Yüregir Belediyesi Kültür Merkezi ve Sariçam Belediyesi Yörük Ormani Senlik Alaninda olmak üzere 4 ayri noktada etkinliklerin gerçeklestirilecegini duyurarak, vatandaslari sölene davet etti.

Resim önizlemesi

SÖLEN, MEVLID'LE BASLAYACAK

Bu yil ki senlik, 6 Mayis Cuma günü saat 16:00'da Düzenleme Komitesi üyeleri ve vatandaslarin katilimi ile Çifte Minare Camii'nde Mevlid-i Serif'in okunmasi ile baslayacak. Akabinde, Atatürk Parki'ndaki Atatürk Aniti'na çelenk sunumu ile devam edilecegini belirten Düzenleme Komitesi Üyeleri, ayni gün saat 19:00'da Yüregir Belediyesi Kültür Merkezi'nde 'Yerelden Ulusala Yörük Türkmen Kültürü ve Çok Kültürlülük' temasini merkez alacagi etkinlikte ülkemizin seçkin ögretim üyeleri ve uzmanlarin da panelist ve konusmaci olarak katilacagini duyurdu.

Resim önizlemesi

ÇOBAN ATESI YAKILACAK

Senlik; ikinci gününde, 7 Mayis Cumartesi, saat 16:00'da Turgut Özal Bulvari Kademoglu Camii önünden baslayacak olan Yörük Türkmen Kardeslik Göçü ve akabinde Hoca Ahmet Yesevi Otagi'nda 19:00'da 'çoban atesi'nin yakilmasi, Türk Dünyasindan gelen ozanlarin katilacagi Türk Dünyasi Ozanlar Söleni Programi, Türk Dünyasindan sanatçilarin gösterileri ve Yerel Türk Halk Müzigi sanatçilarinin sahne alacaklari konserlerle devam edek.

Resim önizlemesi

KIRAÇ KONSERI  

Senliklerin tüm hiziyla, 8 Mayis 2022 Pazar günü de devam edecegini ifade eden Düzenleme Komitesi Üyeleri, Sariçam Belediyesi Yörük Ormani'ndaki programin saat 10:00'da baslayacagini duyurdu. Geleneksel kültürümüzü yansitacak milli kiyafetlerin sunumu, Türk Dünyasi ozanlarinin yani sira, mahalli halk ozanlari ve yerel sanatçilar tarafindan halk konserinin yani sira Anadolu Rock Müziginin sevilen sesi Kiraç'in da sahne alacagi müjdesini verdi.

Resim önizlemesi

TÜM ADANA OKUNTULU

Sariçam Yörük Ormani'ndaki sölene, Adanalilarin özel araçlar ile gidebilecekleri gibi belediye otobüsleri ve ayrica sölen alani için tahsis edilen ücretsiz özel servis rengleri ile ulasimin saglanacagini belirten Düzenleme Komitesi Üyeleri, '18. Uluslararasi Yörük Türkmen Kültür ve Sanat Söleni Düzenleme Kurulu olarak, 'Sölenimizde yaylalarin sahinleri, kentlerin sessiz çogunlugu Yörük Türkmenleri'nin kültürü, birlik ve beraberligi, vatan ve millet sevgisi, devlete olan sidki sadakatlerinin gösterilecegi bir program hazirladik' diyerek, tüm Adanalilari 6-7 ve 8 Mayis tarihlerinde yapilacak etkinliklere davet etti.



  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı