Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Yüreğir Belediyesi Dünyanın En Büyük Robotik Yarışmasını Adanalılarla Buluşturdu

Yüreğir Belediyesi Dünyanın En Büyük Robotik Yarışmasını Adanalılarla Buluşturdu

‘ULUSLARARASI VEX ROBOTİCS ADANA TURNUVASI’ NEFES KESTİ

‘ULUSLARARASI VEX ROBOTICS ADANA TURNUVASI’ NEFES KESTI

Yüregir Belediyesi’nin Adana’nin kurtulusunun 100 yili etkinlikleri kapsaminda düzenledigi ‘Uluslararasi VEX Robotics Adana Turnuvasi’ nefes kesti. 6 ilden 30 takimin katildigi turnuvada ortaokul ögrencileri bilim yolunda kiyasiya yaristi. Yüregir Belediyesi, Adana’nin kurtulusunun 100. yili etkinlikleri kapsaminda, Gençlik ve Spor Il Müdürlügü isbirligi ile dünyanin en büyük robotik yarismasi olan ‘VEX Robotics’i Adanalilarla bulusturdu. Ertugrul Gazi Spor Kompleksi’nde düzenlenen ‘Uluslararasi VEX Robotics Adana Turnuvasi’na Adana’nin yani sira Mersin, Antalya, Konya, Osmaniye ve Sanliurfa’dan ortaokul ögrencilerinden olusan 30 takim katildi.

Gün boyu süren turnuvada takimlar belirlenen tema kapsaminda verilen görevleri yerine getirmek için mühendislik, robotik, kodlama ve tasarim becerilerini sergilediler. Yenilikçi çözümler gelistirerek, kodladiklari ve tasarladiklari robotlariyla takim halinde yarisan ögrencilerin mücadeleleri nefes kesti.

BASKAN KOCAISPIR TEBRIK ETTI

Turnuvaya katilan tüm takimlari kutlayan Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, “Gelecegimizi emanet edecegimiz gençlerimizin teknoloji üretebilen bireyler olarak yetismesini çok kiymetli buluyorum. Turnuvamizda gençlerimiz her seyden önce bir dostluk mücadelesi içerisinde isbirliginin, yardimlasma ve dayanismanin, takim ruhunun en güzel örnegini sergilediler. Milli degerler ile bilimin birlestigi turnuvamizda emegi geçen herkese sükranlarimi sunuyor, yavrularimizi tebrik ediyor, basarilar diliyorum.” dedi.

Resim önizlemesi

ÖDÜLLER:

Kiyasiya mücadele sergileyen ögrencilere toplam 8 farkli kategoride ödül, törenle verildi.



  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı