Yüregir’de hayata geçirilen ‘Topraktan Topraga Biyobozunur Atik Projesi’ kapsaminda pazarlardan toplanan atiklar ayristirilarak organik gübreye dönüstürülüyor.
Çevreye duyarli belediyecilik anlayisiyla hizmet ürettiklerini belirten Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, “Biyobozunur atik projesi ile dogayi koruyor, israfin önüne geçiyor, gelecege nefes oluyoruz” dedi.
PAZAR ATIKLARI GÜBREYE DÖNÜSÜYOR
Pazar yerlerinden toplanan meyve sebze artiklarini kompost üretimiyle yeniden topraga döndüren ‘Topraktan Topraga Biyobozunur Atik Projesi’ hem ekonomiye hem çevre temizligine önemli katki sagliyor. Belediye ekipleri ve gönüllüler tarafindan pazarlardan toplanan organik atiklar özenle ayristirilarak kompost üretim alaninda gübreye dönüstürülüyor. Dönüsümle elde edilen gübre bölgede üretim yapan çiftçilere ücretsiz dagitiliyor.
DOGA DOSTU BELEDIYE
AKDENIZ MEYVE SINEGINE ÇÖZÜM
Akdeniz meyve sineginin en fazla barindigi yerlerin meyve ve sebze atiklari oldugunu hatirlatan Baskan Kocaispir, “Yas meyve sebze atiklari bölgemizde çiftçilerimizin basina bela olan Akdeniz meyve sineginin en fazla barindigi yerlerin basinda geliyor. Bu atiklar toplanarak geri dönüsümü yapildiginda ayni zamanda bu haserenin çiftçimize verdigi zarar da nispeten önlenmis oluyor” dedi.
FESTIVAL ATIKLARI DA GÜBRE OLDU
Bu yil ‘Sifir Atik’ ilkesi ile düzenlenen 5. Uluslararasi Adana Lezzet Festivali'nden toplanan gida atiklari yine proje kapsaminda Yüregir Belediyesi Biyobozunur Atik Serim Alani’nda toplanarak organik gübreye dönüstürüldü. Esi Raziye Kocaispir ve gönüllülerle birlikte ayristirma çalismalarina katilan Baskan Kocaispir, Adana'yi geri dönüsümde öncü bir kent yapmak istediklerini vurguladi. Etkinlige Vali Yardimcisi Huriye Küpeli Kan, Sosyal Girisimci Sef Ebru Baybara Demir ve gönüllüler katildi.