Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Yüreğir Belediyesi Hanım Sabuncu Kreşi Törenle Açıldı

Yüreğir Belediyesi Hanım Sabuncu Kreşi Törenle Açıldı

Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir’in Sabuncu ailesi desteği ile ilçeye kazandırdığı Hanım Sabuncu Kreşi törenle hizmete açıldı.

Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir’in girisimleri ve hayirsever Sabuncu ailesinin destegi ile PTT Evleri Mahallesi’ne yaptirilan Hanim Sabuncu Kresi düzenlenen törenle hizmete açildi. 620 metrekare kapali, 128 metrekare iç avluya sahip, 80 kisi kapasiteli, her biri 20 kisilik 4 derslikten olusan modern kresin açilis törenine, Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir’in yani sira Adana Valisi Süleyman Elban, AK Parti Adana Milletvekilleri Abdullah Dogru, Tamer Dagli, Il Jandarma Komutani Albay Taskin Keles, AK Parti Il Baskani Mehmet Ay, Hayirsever Is insani Nuri Sabuncu, Nevzat Sabuncu, Ahmet Nuri Sabuncu, Mehmet Nuri Sabuncu ve mahalle sakinleri katildi.

 

BASKAN KOCAISPIR: “ÇOCUGA YAPILAN YATIRIM ÇOK KIYMETLI”

Açilis töreninde konusan Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, çocuga ve gençlige yapilan yatirimin çok kiymetli oldugunu belirterek, “Yüregir malumunuz dezavantajli bir ilçemiz. Göreve geldigimizde hiç kres yoktu burada. Biz ilk kresi Atakent Mahallemizde açtik. Daha sonra PTT Evleri Mahallemizde bir kres yapmaya karar verdigimizde, kendi imkanlarimizla da bunu yapabilirdik ama bir hayirsever büyümüzün yapmasi uygun olur diye düsündük. Aklimiza Sabuncu ailesi geldi. Sag olsunlar Sabuncu ailemiz bu isi üstlendiler. Hem mimarisi hem personel altyapisi ile Adana’da bu konuda oldukça iddiali bir kresimizi ilçemize kazandirmanin mutlulugunu yasiyoruz. Sabuncu ailemize yürekten tesekkür ediyorum.” dedi.

AHMET NURI SABUNCU: “HIÇ TEREDDÜT ETMEDIK”

Baskan Kocaispir’in kres yapma teklifini kendilerine sundugunda hiç tereddüt etmediklerini dile getiren Is insani Ahmet Nuri Sabuncu, “Bu fikri Fatih Baskan bize açtiginda Nevzat amcam da babam da tereddütsüz hemen baslamamiz gerektigini, ilk firsatta da bitirmemiz gerektigini söylediler. Allah’a çok sükür çok kisa sürede bitirmek nasip oldu. Adanamiza, Yüregir’imize hayirli ugurlu olsun” diye konustu.

 

VALI ELBAN: ‘AVRUPAI TARZDA BIR KRES’

Konusmasinda egitimin önemine dikkat çeken Vali Dr. Süleyman Elban, “Egitim isi önemli. Özellikle çocuklarin okul öncesinden baslayarak dogru bir egitimle bulusmalari, gelecek dönemdeki karakterleri, kisilikleri, ögrenme kabiliyetleri açisindan çok önemli bir yer teskil ediyor.

Bu nedenledir ki artik okul öncesi egitimler de zorunlu egitim kapsamina alinmak durumunda kalindi. Kresimiz Avrupai tarzda ve mimari özellikler ile çok güzel bir proje olmus. Ayni zamanda kullanici dostu, çocuklarin içerisinde güvenle oyun oynayabilecekleri ve her türlü ihtiyaçlari da karsilayabilecekleri, herhangi bir sikinti çekmeden egitim alacaklari güzel bir tesis olmus. Emegi geçenleri tebrik ediyorum.” seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan dualar esliginde Hanim Sabuncu Kresinin açilisi gerçeklestirildi. Açilisin ardindan kresi gezen protokol üyeleri ve davetliler çocuklarla yakindan ilgilendi.



  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu