Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Yüreğir Belediyesi’nden ‘Sıfır Atık Projesi’ne Tam Destek

Yüreğir Belediyesi’nden ‘Sıfır Atık Projesi’ne Tam Destek

YÜREĞİR ATIK GETİRME MERKEZLERİ İLE DONATILIYOR

YÜREGIR ATIK GETIRME MERKEZLERI ILE DONATILIYOR

Çevre ve Sehircilik Bakanligi tarafindan hayata geçirilen ve Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan himayesinde baslatilan ‘Sifir Atik Projesi’ kapsaminda, Yüregir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü tarafindan ‘Sifir Atik Projesi’ne destek hiz kesmeden devam ediyor.

Resim önizlemesi
Yüregir Belediyesi ‘Sifir Atik Projesi’ kapsaminda önemli çalismalari bir bir hayata geçiriyor. Çevre kirliligini önlemek ve geri dönüsümü mümkün atiklari ekonomiye yeniden kazandirmak adina Yüregir’e 20 adet Atik Getirme Merkezi kazandirildi. Ilçe geneline hitap edecek çevre dostu mobil Atik Getirme Merkezleriyle çöpler kaynaginda ayristirilacak.
Mobil Atik Getirme Merkezleri Yavuzlar Mahallesi belediye binasi yani, muhtarlik binasi önü, Millet Bahçesi, Kazim Karabekir mahallesi Yüregir Kültür Merkezi önü, Rotary Anadolu Lisesi önü, Kisla mahallesi Sehit Jandarma Er Mikail Avluk Parki yani, Adana Sehir Hastanesi önü, PTT Evleri yunuslu çocuk parki yani, Karacaoglan mahallesi muhtarlik önü, Ulubatli Hasan mahallesi saglik ocagi yani, Selahattin Eyyübi mahallesi muhtarlik binasi yani, Dadaloglu mahallesi muhtarlik yani, Atakent mahallesi muhtarlik yani, 15 Temmuz Sehitler Parki, Kaymakamlik binasi önü, Levent mahallesi Polis Karakolu karsisi, Yamaçli ve Günesli Mahallesi kültürevleri önü, Haydaroglu ve Seyhan mahallesi muhtarlik önü, Sariçam Mahallesi Vergi Dairesi önü ve Sinanpasa mahallesi Optimum AVM önüne konuslandirilmaya baslandi.

 

Konuyla Ilgili açiklama yapan Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, “Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan'in esi Emine Erdogan Hanimefendi'nin himayesinde Çevre ve Sehircilik Bakanligimizca baslatilan ‘Sifir Atik Projesi’ kapsaminda 20 adet Mobil Atik Getirme Merkezimiz ilçemize hayirli olsun. Ekiplerimiz Atik Getirme Merkezlerimizi ilçemiz genelinde belirledigimiz merkezi noktalara yerlestirmeye basladi.
Israfin önlenmesi, kaynaklarin daha verimli kullanilmasi, atik olusumunun engellenmesi veya atigin olusmasi durumunda kaynaginda ayri toplanmasi ve geri kazaniminin saglanmasi için 'Atik Getirme Merkezleri'miz Yüregirli hemsehrilerimizin hizmetinde olacak.


Mobil Atik Getirme Merkezi ile kaynaginda ayri toplanan kagit, pil, metal, cam, elektrikli- elektronik, bitkisel atik yag ve plastik gibi atiklari bu merkezlerimizde toplayacagiz. Bu sayede hemsehrilerimizin hem geri dönüsüm ve ekonomiye, hem de çevre bilincinin olusmasina katki saglamalarini istiyoruz.” dedi.



  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 25.3 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 26.3 ° / 15.9 ° Güneşli