Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Yüreğir’de İşçilere Görülmemiş Zam!

Yüreğir’de İşçilere Görülmemiş Zam!

KOCAİSPİR’DEN İŞÇİLERE REKOR ZAM

KOCAISPIR’DEN ISÇILERE REKOR ZAM

Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, belediye bünyesinde çalisan kadrolu isçilerin maasina yüzde 52,6 zam yapti. Müjdeyi alan isçiler belediye bahçesinde halay çekti.

Yüregir Belediyesi, bünyesinde çalisan kadrolu isçilerin maaslarina tarihi oranda zam yapti. Yüregir Belediyesi ile Hizmet-Is Sendikasi arasinda yapilan toplu is sözlesmesi görüsmelerinde sendika kadrolu isçiler için yüzde 45 zam talebinde bulundu. Isçilerle bir araya gelen Baskan Kocaispir, sendikanin talep ettigi oranin da üzerine çikarak yüzde 52,6’lik Yüregir tarihinde görülmemis bir zam orani açikladi. Baskan Kocaispir’in, zam oranini 1 Mart’ta yenilenecek sözlesme dönemi öncesinde açiklamasi, çalisanlar tarafindan sevinçle karsilandi.

Resim önizlemesi

Yüregir Belediyesi Meclis Salonu’nda isçilere seslenen Baskan Kocaispir, “Göreve geldigimiz günden bu yana kimseyi isten çikarmadik. Sizlerle yol arkadasi olmaktan dolayi mutluyum. Aldiginiz her kurus alin terinizdir, hakkinizdir. Bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da çalisanlarimizin yasam kosullarini en iyi standartlara kavusturmak adina imkanlarimiz ölçüsünde üzerimize düseni yapmaya devam edecegiz” dedi.

ISÇILERDEN ZAM HALAYI

Baskan Fatih Mehmet Kocaispir’in yüzde 52,6’lik zam müjdesinin ardindan isçiler belediye bahçesinde davul zurna esliginde halay çekti. Baskan Kocaispir’in de halaya eslik ederek katildigi kutlamada renkli görüntüler olustu. Kocaispir’e tesekkür eden isçiler, maaslarina bugüne kadar görülmemis oranda bir zam yapildigini söyleyerek mutluluklarini dile getirdiler.

Öte yandan sabahin ilk isiklarinda Yüregir Belediyesi santiyesini ziyaret eden Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir çorba ikram ettigi Yüregir Imar A.S. bünyesinde istihdam edilen isçilere de zam müjdesi verdi. Asgari ücrete yapilan zamma ek olarak en düsük isçi maasinin 4 bin 750 TL olacagini açiklayan Baskan Kocaispir, sahada çalisan personelin 5 bin TL’nin üzerinde ücret alacagini vurguladi. Artisin asgari ücrete endeksli yapildigini kaydeden Kocaispir, zammin 1 Subat itibariyle geçerli olacagini dile getirdi.

 


  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı