Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Yüreğir’de kentsel dönüşüm emin adımlarla ilerliyor!

Yüreğir’de kentsel dönüşüm emin adımlarla ilerliyor!

ŞEHİT ERKUT AKBAY’DA MODERN BİNALAR YÜKSELECEK

SEHIT ERKUT AKBAY’DA MODERN BINALAR YÜKSELECEK

Yüregir Belediyesi ile Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi ortakligi ile Sehit Erkut Akbay Mahallesi Kentsel Dönüsüm Projesi kapsaminda antlasma saglanan binalar birer birer yikiliyor. 2019 yilinda yagislardan çok fazla etkilenen Sehit Erkut Akbay Mahallesi Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir’in girisimiyle afet riskli alan ilan edilmis ve kentsel dönüsüm çalismalarina baslanmisti. 104 dönüm ve 948 bagimsiz bölümün bulundugu alanda yikim çalismalari devam ediyor.

 

Sehit Erkut Akbay Mahallesinde devam eden kentsel dönüsüm çalismalarinda vatandaslar ile Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi arasinda köprü vazifesi gördüklerini belirten Baskan Kocaispir  ‘Sehit Erkut Akbay Mahallemiz 2019 yilinda ve daha önceki yillarda da yagislardan çok fazla etkilenen bir mahallemizdi. Yagislardan dolayi birçok ev su altinda kalmisti. Vatandaslarimizin evleri zarar görmüs, esyalari kullanilamaz hale gelmisti.

 

Can kaybinin yasanmamasi tesellimiz olmustu. Bakanligimiz ile yaptigimiz görüsmeler sonucunda kentsel dönüsüm çalismalarini baslattik ve su anda da önemli bir mesafe katettik. Projenin devam etmesi için hem bakanligimiz, hem de vatandaslarimiz ile sürekli diyalog halinde olduk ve olmaya devam ediyoruz. Çünkü Yüregir’in kentsel dönüsüme çok ihtiyaci var.’ diyerek bu projeye büyük önem verdiklerini belirtti.

 

Projenin tamamlanmasiyla Sehit Erkut Akbay Mahallesinin yesil alanlari, spor alanlari, bisiklet yolu, sosyal ve kültürel tesisleri olan modern bir yasam alanina kavusacagini belirten Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir ‘Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligimizin hazirladigi ruhsata esas projesi ön incelemesi onaylandi. Yikim islemleri bittikten sonra insaatlar baslayacak.’ Diyerek insatlarin da kisa sürede bitirilmesinin hedeflendigini belirtti.

Kentsel dönüsümün zor ve mesakkatli bir is oldugunu belirten Yüregir Belediye Baskani Kocaispir,  ‘Vatandaslarimizla gönüllerini alarak, onlarla helalleserek, ikna ederek süreci ilerletiyoruz. Hep söyledigimiz gibi günün sonunda insanimizin mutlulugu, rizasi bizim siyaset anlayisimizin en üstünde yer aliyor. ’seklinde konustu.



  • Çarşamba 26.7 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli