Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Yüreğir’de Yaz Geceleri Bir Başka...

Yüreğir’de Yaz Geceleri Bir Başka...

YÜREĞİR’DE MAHALLE MAHALLE SİNEMA KEYFİ

YÜREGIR’DE MAHALLE MAHALLE SINEMA KEYFI

Yüregir Belediyesi ‘Mahallede Sinema Günleri’ basladi. Gezen Sinema Tiri her aksam bir mahallede vatandaslarla bulusuyor.
Yüregir Belediyesi, Adana’da bir ilk olan ve çok begenilen ‘Arabada Sinema Günleri’nin ardindan mahalle mahalle sinema keyfi uygulamasi baslatti. Kültür ve Turizm Bakanligi Sinema Genel Müdürlügü is birligiyle hayata geçirilen etkinlik ile Gezen Sinema Tiri her aksam bir mahallede ücretsiz sinema keyfi sunuyor. Agustos ayi boyunca devam edecek olan etkinligin ilk gösterimi Kisla ve Köprülü Mahallesi sakinleri için Mehmet Akif Ersoy Kültürevi önünde yapildi.


Film öncesi Hacivat Karagöz gösterisinin yapildigi nostaljik yaz eglencesine mahalle sakinleri yogun ilgi gösterdi. Belediye ekiplerinin patlamis misir ve sürpriz ikramlari ile unutulmaz bir gece yasayan vatandaslar, Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir’e tesekkür etti.

Adana’nin ülkemizin sinema tarihinde en önemli yere sahip sehirlerden biri oldugunu belirten Baskan Kocaispir, “Çukurova’nin bolluk ve bereketi sanata da yansiyor sehrimizde. Adana, sinema açisindan o kadar önemli bir sehirdir ki eski dönemde çogu yerli filmin ilk gösterimi burada yapilirdi. Biz de Yüregir Belediyesi olarak bu degerlere sahip çikiyor, 3 yil önce Arabada Sinema Günleri ile baslattigimiz bu güzel etkinligi simdi mahallelerimize tasiyoruz. Böyle keyifli bir etkinlige ev sahipligi yapmaktan mutluluk duyuyor, emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” seklinde konustu.



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli