Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

YÜREĞİR’DE ‘YERİM SENİ YKS’ SEMİNERLERİ BAŞLADI

YÜREĞİR’DE ‘YERİM SENİ YKS’ SEMİNERLERİ BAŞLADI

Yüreğir Belediyesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan öğrenciler için ilçede bulunan okullara yönelik sınav kaygısı ile baş etme yöntemleri konulu seminerler düzenlemeye başladı.

YÜREGIR’DE ‘YERIM SENI YKS’ SEMINERLERI BASLADI

Yüregir Belediyesi, Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’na (YKS) hazirlanan ögrenciler için ilçede bulunan okullara yönelik sinav kaygisi ile bas etme yöntemleri konulu seminerler düzenlemeye basladi.

Yüregir Belediyesi, Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’na (YKS) hazirlanan 11 ve 12 siniflara yönelik “Yerim Seni YKS, Sinav Kaygisina Son” sloganiyla sinav kaygisi ile bas etme yöntemleri ve motivasyon konulu okul seminerleri baslatti. Her hafta ilçede bulunan bir okulda düzenlenecek olan seminerlerin ilkine Rotary Anadolu Lisesi ev sahipligi yapti.

Yüregir Belediyesi’nde görevli Uzman Psikolog Nur Aydogan ile Rehber Ögretmen ve Psikolojik Danisman Melisa Kesti tarafindan verilen seminerde, kaygi, sinav kaygisi, yasanabilecek zihinsel duygusal fiziksel belirtiler, problem çözme becerisi, kaygiyi yönetme, olumsuz düsünce kaliplarini degistirme basliklarinda çalismalar yapilarak interaktif uygulamalar gerçeklestirildi.

Ögrencilerin de dahil oldugu uygulamalarda özellikle konsantrasyon ve sinav aninda dikkat edilmesi gereken kurallar üzerinde duruldu. Basari kapisinin anahtarinin kayginin dogru yönetilmesi oldugu vurgulandi. Stres seviyesini en asagiya çekmek için çesitli teknikler ögrencilere gösterildi. Soru cevap bölümünde birebir diyaloglar saglanarak her ögrencinin yasadigi durum ayri ayri analiz edildi.

BASKAN KOCAISPIR BASARILAR DILEDI

Gençlere üniversite yolunda basarilar dileyen Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, “Genç kardeslerim hayatlarina yön verecek önemli bir sinav için emek veriyor, ter döküyor. Gençlerimize üniversite yolunda rehberlik etmek, basarilarina destek olmak ve sinav kaygilarini en aza indirmek amaciyla okul seminerleri baslattik. Inaniyorum ki çalisan ve emek harcayan tüm genç kardeslerim sinavi basariyla geçecektir. Sinava hazirlanan tüm ögrencilerimize zihin açikligi ve basarilar diliyor, hayallerinin pesinden gideceklerine yürekten inaniyorum.” seklinde konustu.



  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı