Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Yüreğir Belediyesi 2 kreş daha açacak

Yüreğir Belediyesi 2 kreş daha açacak

Yüreğir Belediyesi 2 kreş daha açacak

Yüregir Belediyesi 2 kres daha açacak

 

üregir Belediyesi Atakent Kres ve Gündüz Bakim Evi pandemi tedbirleri kapsaminda hizmet veriyor. Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, ilçede 2 yeni kres için çalismalarin yogun bir sekilde sürdügünü söyledi.

‘Gülümseme Sizden Egitime Destek Bizden’ slogani ile açilisi yapilan 80 ögrenci kapasiteli Yüregir Belediyesi Atakent Kres ve Gündüz Bakim Evi, salgin nedeniyle alinan tedbirler kapsaminda Içisleri Bakanligi genelgesi dogrultusunda kapasite sayisini yariya düsürerek 41 çocuga hizmet veriyor.

 

Her grupta en fazla 10 çocuk olacak sekilde ayarlanan siniflar sik sik özenle dezenfekte ediliyor.

Her sabah kapilarini 07.30’da nöbetçi ögretmen ile açan Atakent Kres ve Gündüz Bakim Evi giriste, ayrilirken ve gün içinde 4 saatte bir çocuklarin ateslerini ölçerek kayit altina aliyor. Oldukça yogun basvuru alan kres için aileler sirada bekliyor.
Uzman ögretmenler esliginde 36 ay ile 66 ay arasi çocuklara hizmet veren Atakent Kres ve Gündüz Bakim Evi’nde 2 kahvalti bir ögle yemegi olmak üzere günde 3 ögün yemek veriliyor.

'2 yeni kres daha yapiyoruz'
Kreslerin çocuklarin gelisiminde önemli rol oynadigini belirten Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, “Okul öncesi egitim, çocuklarimiz için hayati öneme sahiptir.

 

Çalisan ailelerimizin büyük ihtiyaç duydugu tüm günlü gündüz bakim evi ve kresimizi hayata geçirmenin mutlulugunu yasiyoruz. Oldukça yogun bir talep var.

 

Biri PTT Evleri, digeri Kazim Karabekir mahallemizde yeni adliye sarayi yakinina olmak üzere çok ciddi bir yatirimla yüzlerce çocugumuzu alabilecek kapasiteli, yesil bahçesi, oyun alanlari, ders odalari, özel boyama odalari ve uyuma odalari ile son derece modern 2 yeni kresimiz için çalismalarimiz devam ediyor.

Bu iki kresimiz de tamamlandiginda Yüregir’de ciddi bir eksikligi gidermis olacagiz” diye konustu.

 


  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli