Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Yüreğir Belediyesi’nden Budama ve Aşılama Kursu

Yüreğir Belediyesi’nden Budama ve Aşılama Kursu

Yerli üreticileri destekleyen ve kırsal kalkınmayı önceleyen projelere imza atmayı sürdüren Yüreğir Belediyesi’nin ‘Meyve Budama ve Aşılama Kursu’ 09 Ekim Pazartesi günü başlıyor.

 

Adana Zirai Üretim İşletmesi Tarımsal Yayın ve Hizmetiçi Eğitim Merkezi Müdürlüğü (TAYEM) işbirliği ile düzenlenecek kurs TAYEM sınıflarında verilecek. 08.30 - 17.00 saatleri arasında 5 gün sürecek Meyve Budama ve Aşılama Kursu bitiminde kursiyerler katılım belgesi almaya hak kazanacak.

Kursa katılanlar meyve ağaçlarında budama ve aşı çeşitlerini, ağaç türüne ve yaşına uygun budama şekilleri ile tekniğine uygun aşı yapımını öğrenecekler. Kontenjanların sınırlı olduğu kurslara son başvuru tarihi 6 Ekim Cuma olarak açıklandı. Ön başvurular belediyenin 444 80 44 çağrı merkezinden yapılabilecek.

Çiftçi ve üreticinin her zaman yanında olduklarını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, “Çiftçimizin, üreticimizin bilinçlendirilmesi yönünde bugüne kadar birçok projeye imza attık, atmaya devam ediyoruz. Kırsal kalkınma projelerine çok önem veriyoruz. Yeni dönemde ücretsiz kurslarımızda eğitim görecek kursiyerlerimizi tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.



  • Çarşamba 26.7 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli