Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Yüreğir'de engelliler gönüllerince eğlendi...

Yüreğir

Yüreğir'de engelliler gönüllerince eğlendi...

BASKAN KOCAISPIR: “ASIL ENGEL ÖNYARGILARDIR”

Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir ''3 Aralik Dünya Engelliler Günü'' dolayisi ile düzenledikleri programda engelli bireyler ve aileleri ile bulustu. Engelli bireylerin gönüllerince eglendigi programda konusan Baskan Kocaispir, “Asil engel, hayatin her alaninin erisilebilir olarak düzenlenmemesi ve “sen bunu yapamazsin” seklinde ortaya çikan önyargilardir. Hiç süpheniz olmasin bu önyargilari yikmak için var gücümüzle çalisiyoruz.” dedi.

 

Yüregir Belediyesi 3 Aralik Dünya Engelliler Günü’nü Yüregir Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenledigi programla kutladi. Saygi durusu ve Istiklal Marsi ile baslayan program Kültür Evleri baglama ve ses egitimi ögretmeni Gülizar Ulu’nun ögrencileri Ceren Kayhan ve Elif Kavurgaci ile seslendirdigi türkü dinletisi ile devam etti. Burhan Öztoprak’in Bubble Show performansiyla gönüllerince eglenen engelli bireylere Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir de eslik etti. Oldukça renkli görüntülerin olustugu programda bir konusma yapan Baskan Kocaispir, “Günümüzde artik engellilik görmemek, duymamak, yürüyememek ya da baska bir fonksiyon kaybi degildir. Birçok yerde duydugumuz gibi, “asil engel yüreklerde” de degildir. Hem ülkemizde, hem de dünyada artik engelin çevreden kaynakli sorunlar oldugu kabul görmüstür.

 

Yani engelli bireylerimiz bir yerden bir yere rampa ve asansör olmadigi için gidemiyorsa, sokakta kaldirimlar erisilebilir olmadigi için hareket edemiyorsa, toplu tasima araçlari uygun olmadigi için kullanamiyorsa, engelli araçlari için ayrilmis otoparklara baska araçlar park ediyorsa, ise girmek istediginizde reddediliyorsa, engellilerimiz sürekli “sen bunu yapamazsin” cümlelerine maruz kaliyorsa, asil engel burada demektir.” dedi. 

Yüregir’de engelli bireylerle sik sik bir araya geldiklerini belirten Baskan Kocaispir “Engelli vatandaslarimizin sorularini dinliyor, daha kolay bir hayat sürdürmeleri için gereken çalismalari yapiyoruz. Engelli Koordinasyon Merkezimizde hobi ve meslek kurslari veriyoruz. Özel olarak dizayn ettigimiz araçlarimizla engelli kardeslerimizi her gün evlerinden alinip Yüregir Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezimize getirilip buralarda düzenlenen etkinliklere dahil ediyoruz. Engelli kardeslerimiz buralarda kendilerine yeni bir sosyal çevre kazaniyor, hem de kendilerine yeni bir ugras buluyorlar. Düzenlenen meslek kurslarina katilip bir taraftan da meslek sahibi oluyorlar. Yine engelli bireylerimize yönelik KPSS hazirlik kurlarimiz devam ediyor.” seklinde konustu.

 

Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir’in bir gün degil her zaman engelli bireylerin yaninda oldugunu belirterek tesekkür eden Adana Engelliler Meclisi Baskani Hacer Bulut, Baskan Kocaispir’e plaket takdim etti. Öte yandan Baskan Kocaispir program öncesi Yüregir Kültür Merkezi fuayesinde Fatih Sultan Mehmet Kültür Evi Sehit Kara Pilot Yüzbasi Serhat Siginak Engelli Koordinasyon Merkezi ögrencilerince el emegi göz nuru hazirlanan ürünlerin karma sergisinin açilisini da yapti.



  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı