Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Yüreğirli Kadınlara ‘Atıksız Mutfak’ Projesi

Yüreğirli Kadınlara ‘Atıksız Mutfak’ Projesi

Yüreğir Belediyesi doğa dostu çalışmalarına yenilerini ekleyerek devam ediyor.

Yüregir Belediyesi doga dostu çalismalarina yenilerini ekleyerek devam ediyor.

‘Topraktan Topraga Biyobozunur Atik Projesi’ kapsaminda gerçeklestirdigi çalismalarla 5 ayda yaklasik 700 ton gida atigini komposta dönüstüren Yüregir Belediyesi, simdi de KADIN-DER ve EURODER isbirligi ile mutfakta gida israfinin önlenmesine yönelik yeni bir sosyal sorumluluk projesine start verdi.

 

MUTFAKTA SIFIR ATIK

Yüregir Belediyesi, KADIN-DER ve EURODER isbirligi ile Yüregirli kadinlara yönelik gida israfinin önlenmesine ve sifir çöpe yani ‘Atiksiz mutfak’a iliskin çalisma baslatti. ‘Atiksiz Mutfak’ projesi kapsaminda dünya için büyük bir sorun teskil eden gida israfini azaltma misyonu ile komisyon kuruldu. Yüregir Belediyesi Bekir Fevzi Yildirim Sivil Toplum Merkezi’nde gerçeklestirilen ilk toplantida bir araya gelen komisyon üyeleri, mutfakta sifir atigin önemi ve sifir atik gida güvenligi konularini masaya yatirdi.

YEMEK ATÖLYELERI, KONFERANSLAR

 

Proje ile Yüregir Belediyesi Kültürevlerinde Yüregirli kadinlara basta israfin önlenmesi, düsük maliyetli yerel malzemelerle lezzetli, saglikli ve görsel yemek pisirilmesi, bilinçli tüketici gibi konularda konferanslar ve egitimler verilecek, yemek atölyeleri kurulacak. Ayrica okullar, üniversiteler, restoranlar, dernekler, mutfak ekipleri ve dogrudan tüketiciye yönelik aktiviteler de gerçeklestirilecek olan proje ile alaninda uzman komisyon üyeleri deneyimlerini Yüregirli kadinlarla paylasacak.

RAZIYE KOCAISPIR DE KOMISYONDA

Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir’in esi Raziye Kocaispir’in de yer aldigi komisyonda EURODER Yönetim Kurulu Baskani Yasemin Him, KADIN-DER Yönetim Kurulu Baskani Serife Karakus, Proje Moderatörü Feride Demir, Yüregir Belediyesi Koordinasyon Müdürü Ömer Serif Gündüz, Slowfood Adana Lideri Piril Bilici, Kooperatifler Birligi Baskani Zeynep Kirilmis, Sehit Samet Saraç Halk Egitim Merkezi Müdürü Hüseyin Bolkan, Akdeniz Asçilar Pastacilar Federasyonu Baskani Dervis Göçmen, Gida Güvenligi Merkezi Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Kemal Uygurluay, TÜRES Yönetim Kurulu Baskani Biral Serttas ve ADAPADER Yönetim Kurulu Baskani Ahmet Biralmis bulunuyor.

 



  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu