Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Yüreğirli Kadınlara ‘Dijital Şiddetle Mücadele’ Semineri

Yüreğirli Kadınlara ‘Dijital Şiddetle Mücadele’ Semineri

Yüreğir Belediyesi, Kadını Geliştirme ve Dayanışma Derneği işbirliği ile Yüreğirli kadınlara, ‘Kadın Hakları ve Dijital Şiddetle Baş etme Yöntemleri’ konulu seminer düzenledi.

Yüregir Belediyesi, Kadini Gelistirme ve Dayanisma Dernegi isbirligi ile Yüregirli kadinlara, ‘Kadin Haklari ve Dijital Siddetle Bas etme Yöntemleri’ konulu seminer düzenledi.

Bekir Fevzi Yildirim Sivil Toplum Merkezi’nde düzenlenen seminere Kadini Gelistirme ve Dayanisma Dernegi Baskani Serife Karakus, EURODER Baskani Yasemin Him, Osmaniye Is Kadinlari Dernegi Baskani Feride Demir, Türk Kadinlar Birligi Yönetim Kurulu Üyesi Remziye Gerekgil, Usta Egitici Sibel Sekmen, Psikolojik Danisman Merve Biter ile 50 kadin katildi.

Av. Muhal Ikikardes ve Psikolog Fulya Özbilen’in siddet türleri, dijital siddetle mücadele, psikolojik ve hukuki destek üzerine detayli bilgiler verdigi seminerde kadina yönelik siddete dikkat çekilerek bu konuda farkindalik olusturulmasi hedeflendi. Seminerde ayrica temel kadin haklari ve toplumsal cinsiyete dayali siddeti önleme ile ilgili bilgilere de deginildi. Program esnasinda kadinlara çesitli ikramlar sunuldu.

Kadina yönelik siddete karsi her koldan mücadele edilmesi gerektigini belirten Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, Yüregirli kadinlarin bilinçlendirilmesi yönünde benzer program, seminer ve söylesilerin artarak devam edecegini söyledi.

 



  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı