Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Zihni Aldırmaz'dan Başkan Akay'a 'Anlamlı' Ziyaret...

Zihni Aldırmaz

TEPEBAĞ SÜRDÜRÜLEBİLİR PROJELERLE CANLANDIRILABİLİR

ALDIRMAZ’IN DOGUP BÜYÜDÜGÜ EV TEPEBAG’IN TANITIMI IÇIN KULLANILACAK
 
Adana Büyüksehir Belediyesi eski Baskanvekili Zihni Aldirmaz, Kayalibag Mahallesi’ndeki dogup büyüdügü binayi, Adana turizmine hizmet etmesi amaciyla Seyhan Belediyesi’nin talebi üzerine belediyenin kullanimina sundu. Tarihi alanlarin kent yasami ile bütünlestirilmesinin önemine vurgu yapan Baskan Akay, Tepebag’in tanitilmasi amaciyla dogup büyüdügü evi Seyhan Belediyesi’nin kullanimina sunan Aldirmaz’a desteginden dolayi tesekkür etti. 
 
Resim önizlemesi
 
ALDIRMAZ, DOGUP BÜYÜDÜGÜ EVI SEYHAN BELEDIYESI’NIN KULLANIMINA SUNDU
 
Adana Büyüksehir Belediyesi eski Baskanvekili Zihni Aldirmaz, Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay’i makaminda ziyaret etti. Baskan Akay yönetimindeki Seyhan Belediyesi’nin tarihi Tepebag bölgesinin canlandirilmasi yönündeki çalismalarini yakindan takip ettigini belirten Aldirmaz, Kayalibag Mahallesi’nde dogup büyüdügü, mülkiyeti kendisine ve hissedarlarina ait olan ve yakin zamanda restore edilen yapiyi, kent turizmine ve Tepebag bölgesinin tanitimina katki amaciyla, Seyhan Belediyesi’nden gelen talep üzerine belediyenin kullanimina sundu.
 
 
TEPEBAG SÜRDÜRÜLEBILIR PROJELERLE CANLANDIRILABILIR
 
Uyurken agabeyinin altinda kalan bebegin feci ölümü!
Aldirmaz, “Tepebag dogumlu biri olarak ilk orta tahsilimi tamamladigim bu bölgede, Büyüksehir Belediyesi Baskanvekilligim sirasinda, o dönemki Kültür Bakanimiz sayin Ömer Çelik’in talimatlariyla Kültür Bakanligi tarafindan Milli Mensucat Fabrikasi’nin müzeye dönüstürüldü. Kültür Bakanligi ve Adana Valiliginin destegiyle Tepebag höyügünde kazilar baslatildi.  Bu dönemde Münif Yegenaga Sokak Sagliklastirma Projesi’ni, Sakirpasa Konagi’nin restorasyonunu, Sinema Müzesi gibi bir çok projeyi hayata geçirme firsati bulduk. Bu bölgenin canlandirilmasi sürdürülebilir projelerle mümkündür. Sayin Belediye Baskani Akif Kemal Akay ve ekibi de bunu gerçeklestiriyor. Sayin Baskanin duyarliligi ve Sayin Valimizin destekleri Adanalilari mutlu ediyor. Bu çalismalara katki için dogup büyüdügüm evle ilgili düsündükleri projelere bizde katki vermek için buradayiz ” dedi.
 
 
TEPEBAG’IN TANITIMI IÇIN KULLANILACAK
 
Tarihi alanlarin kent yasamiyla bütünlestirilmesinin önemine vurgu yapan Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, eski kent merkezinin canlandirilmasina yönelik çalismalarin hizla sürdügünü kaydetti. Aldirmaz’in dogup büyüdügü evin Tepebag’in tanitilmasi amaciyla “Tepebag Kafe” adiyla hem bilgi ofisi hem de kafe isleviyle kullanilacagini dile getiren Baskan Akay, Aldirmaz’a duyarliligindan ve desteginden dolayi tesekkür etti.


  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 25.8 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı