Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Zimmetine para geçiren bankacının cezası belli oldu

Zimmetine para geçiren bankacının cezası belli oldu

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol tedbiri bulunan eski bankacı tutuksuz sanık İ.B. ve avukatı katıldı.

 Mahkeme savcısı, bankanın teftiş raporuna dayanarak, sanığın bankada operasyon asistanı olarak çalışırken, müşteri L.B.G’nin vadesiz fon hesabından 200 bin lira zimmetine geçirdiğini, daha sonra bu parayı geri istemesi üzerine, diğer müşterilerin hesaplarından parayı L.B.G’nin hesabına aktardığını ve suçu örtmek için tediye fişlerine sahte imza attığını belirtti.

Zimmetine para geçiren bankacının cezası belli oldu

 

‘ZİNCİRLEME SUÇ’

Savcı ayrıca sanığın hileli hareketlerde bulunmasını ve farklı zamanlarda aynı suçu birden fazla kez işlemesini dikkate alarak, İ.B’nin zimmetine geçirdiği miktarın toplamda 404 bin 889 lira olduğunu ifade etti ve “nitelikli zimmet” suçundan zincirleme suç hükümleri çerçevesinde cezalandırılmasını önerdi. Sanık İ.B, mütalaayı kabul etmediğini ve beraatini talep etti. Mahkeme heyeti, sanığı “nitelikli zimmet” suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırarak, 1 milyon 214 bin 668 lira adli para cezası verdi ve mevcut halinin devamına karar verdi.



  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı