Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Zor koşullarda yaşama mücadelesi veren tarım işçilerine destek

Zor koşullarda yaşama mücadelesi veren tarım işçilerine destek

Zor koşullarda yaşama mücadelesi veren tarım işçilerine destek

Zor kosullarda yasama mücadelesi veren tarim isçilerine destek

 

Çadirda kalan tarim isçilerine saglik taramasi, kisisel bakim, temel saglik bilgisi ve erzak destegi verildi

 

Seyhan Belediye Meclisi’nde grubu bulunan siyasi partilerin meclis üyelerinden olusan Tarim Isçilerinin Sorunlarini Tespit Komisyonu, tarim isçilerinin kaldigi çadirlardaki hayatlara destek olma konusunda alinan kararin gereklerini yerine getiriyor.

Komisyonun, Kayisli Mahallesi’nde çadirlarda yasayan tarim isçilerine yönelik destek çalismasiyla ilgili talebe olumlu cevap veren Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, ilgili birimlere talimat verdi

Kayisli Mahallesi’ndeki çalismalari, Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar’in talimatiyla,  Adana Büyüksehir Belediyesi Saglik ve Sosyal Hizmetler Daire Baskanligi ekipleri yürüttü.

KISISEL BAKIM, GENEL BILGILENDIRME, SAGLIK TARAMASI VE ERZAK DESTEGI

Adana Büyüksehir Belediyesi Saglik ve Sosyal Hizmetler Daire Baskanligi ekipleri gezici tarim isçilerini saglik taramasindan geçirip, kisisel bakimlarini yapti ve erzak yardiminda bulundu.

Büyüksehir ekipleri Seyhan Ilçesi’ne bagli Kayisli Mahallesi’nde çadirlara yasayan gezici tarim isçilerine yönelik saglik taramasi gerçeklestirdi.

Adana Büyüksehir Belediyesi’nin uzman saglik ekibi ve güler yüzlü personeli tarafindan saglik taramasindan geçirilen vatandaslara saglikli beslenme ve barinma ile ilgili bilgi verildi.

DR. RIZA METE, “INSANI YASATMAK, SAGLIGINI KORUMAK ÖNEMLI VE KIYMETLIDIR.”

Seyhan Belediyesi meclis üyelerinin de bulundugu saglik taramasina bizzat katilan, saglik hizmetinin önemli ve kiymetli oldugunun altini çizen Adana Büyüksehir Belediyesi Saglik ve Sosyal Hizmetler Daire Baskani Dr. Riza Mete, ‘’Bugün burada çocuklarin kulak muayeneleri, bogaz bakimi, genel akciger ve enfeksiyon sorunlari olup olmadigini tariyoruz. Insani yasatmak, saglik problemlerini çözmek ve hayata baglamak önemli ve kiymetlidir. Adana Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Zeydan Karalar’in talimatlari dogrultusunda saglik taramalarina düzenli ve periyodik olarak devam edecegiz’’ dedi.

Mobil kuaför aracinda tarim isçilerinin kisisel bakimlari yapildi. Kadinlarin saç ve el bakimlari yapilarak, kisisel bakimla ilgili bilgi aktarildi. Saglik taramasi ve kisisel bakimlari yapilan tarim isçilerine gida kolileri de dagitildi. Saç kesimleri de yapilan çocuklara Seyhan Belediyesi meclis üyeleri tarafindan oyuncak verildi. Isçilere ve ailelerine battaniye de dagitildi.

 

Adana Büyüksehir Belediyesi ve Seyhan Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Güngör Geçer’in baskanligini yürüttügü Tarim Isçilerinin Sorunlarini Tespit Komisyonu, kentin çesitli noktalarinda çalismalarini yürütecek.

 

 

 

 



  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı