Fatih Ozdemir

Tarih: 12.02.2021 12:11

SEVGİLİLER GÜNÜ

Facebook Twitter Linked-in

SEVGİLİLER GÜNÜ
Dışarıda mayıs hatta haziran gibi bir hava. Oysa aylardan şubat! Kara kışın ortasında olmamız gerekmez mi? İnsanlar parklarda,çocuklar maskeli yüzlere her ne kadar endişeli baksalar da sokakların tadını çıkarmaya çalışıyor. Ve yılın en sevdiğim günlerinden ‘sevgililer Günü’ yaklaşıyor. 14 Şubat Sevgililer Günü ile ilgili bir yazı yazmak istedim. Dışarıdaki güzel hava mı neden oldu bilmem, can sıkıcı onlarca konu varken güzel bir şeyler yazayım istedim. Biliyorum ki herkesin, hepimizin hayatımızın güzel sözlere en çok  ihtiyaç duyduğu zamanlarındayız. fakat önce değinmek istediğim başka bir konu var.  Dün akşam Kastamonu’da meydana gelen 4,7 şiddetindeki depremde umarım herhangi bir olumsuzluk yaşanmaz. Bir de dün akşam İzmir Çeşme’de 16 kişinin yaralandığı hortum olayından dolayı geçmiş olsun diyorum. Asıl yazmak istediğim konu Sevgililer Günü olsa da bu olaylara geçmiş olsun demeden geçemezdim. Tabi bunlar dışında dünyada meydana gelen tüm afetlerin temelinde dolaylı da olsa insanoğlunun sevgisizliği ve bu sevgisizliğin getirmiş olduğu kıymet bilmeme olduğunu düşünüyorum. İşte bu yüzden sevgi daha bir önem kazanıyor.
Sevgililer günü için hediye konusundan da bahsedeceğim. Hani öneri olsun diye.  Ama öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Keşke her ayın 14’ü sevgililer günü ilan edilse. Nasıl ki güzel sözler duymaya ihtiyacımız varsa sevgiye de o kadar ihtiyacımız var. Gölgesinde dinleneceğimiz birine. Bizi düşünen ve düşündüğünü htiren birine. Kendimizi şanslı hissedelim diye elinden geleni yapan, sevginin çoğaldığını ve bunun sıcak bir bakışla bile mümkün olduğunu gösteren birine. Düşünsenize; yorgun geçen iş günü ya da maddi tüm sıkıntıları arasında hep orada olduğunu bildiğiniz ‘O’ kişinin varlığı nasıl büyük bir güç! Hayatta her şeyin maddiyatla ölçüldüğü ve paran kadar insansın dendiği şu zamanlarda insan olmak için,insan gibi hmek için duyguların ne denli önemli olduğunu anlamışken hem de. İnsanca yaşamak için en çok güzel hmeye ve güzel htirmeye ihtiyacımız yok mu? Keşke bu güzel günlerde dünyadaki tüm savaşlar bitse,herkesin kalbinde çiçek bahçeleri açsa. Herkesin karşısına sevdiği ya da seveceği kişi çıksa.
Kalbinizin heyecanla hızlanmasına sebep olan gülüşü olan ‘O’ kişi sizin için ne büyük hediye. Evet keşke herkesin hayatında böyle biri olsa. Keşke her ayın 14’ü sevgililer günü olsa. Kapitalizmin para tuzağı bu demek yerine herkes sevdiğine ayda bir gün çiçek alsa mesela. Pahalı hediyeye gücü yeten alırken gücü yetmeyen sadece bir yemek yapıp birlikte film izlese ve iki kişi de bunun mutluluğunu hse. Düşünün dünya nasıl da güzelleşir!

Hediye fikrine gelirsek: Öncelikle sevgilinizi ne kadar tanıdığınızı bir düşünün. Gerçekten en çok hoşlandığı şeylerin listesini yapın. Mesela bir koleksiyonu var mı? Varsa bu koleksiyona değerli bir parça çok hoş bir hediye olacaktır. Sevdiği film ya da dizilerle ilgli bir hediye de güzel olur. Okumayı seviyorsa en sevdiği türde kitap hediye edin. İleride sahip olmayı en çok istediği arabanın maketini alabilirsiniz. Pazar günü ayarlanacak romantik bir piknik ya da iki günlük Kapadokya tatili de sevgililer gümü için şahane fikirler. Bence bu bahane olsun. Siz senede bir gün de olsa sevgilinize,sevdiğinize bir hediye alın.


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —